0

Valimispäeval e-häält pabersedeliga muuta ei saa

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Foto: Arvo Tarmula

Kohaliku omavalitsuse volikogude valimiste valimispäeval, 15. oktoobril saavad oma kodukoha valimisjaoskonnas hääletada vaid need inimesed, kes elektroonilisel hääletamisel ja eelhääletamisel jaoskondades ei osalenud, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Sarnaselt kõigile varasematele kordadele ei saa valimispäeval oma e-häält ka muuta, tuletas valimiskomisjon reedel meelde.

“Hääletanute nime taha valijate nimekirjades on juba tehtud märked, et nad on hääletanud, neile ei ole võimalik enam valimissedeleid anda isegi kui nad valimisjaoskonda lähevad. Ümberhääletamise võimalust valimispäeval pole e-hääletuse 12 aasta jooksul kordagi olnud,” ütles riigi ERRile valimisteenistuse juht Priit Vinkel.

Kolmapäeval lõppenud eelhääletusel osales kokku 306 508 valijat, seejuures purustas elektrooniline hääletamine kõigi aegade rekordi – 186 034 inimest andis hääle elektrooniliselt.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz