Kõige suurem tung on Lääneranna volikokku

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haapsalu Ridala_illustratsioon Ott Vallik

Ridala ja Haapsalu volikogu 25 kohale on 144 pretendenti. 

Teisipäev oli viimane päev, mil sai registreerida kandidaate omavalitsuste volikogude valimisteks. Kuigi pärast on kandidaatidel veel kolm päeva aega oma avaldus tagasi võtta, saab juba esitada tõelähedase pildi kandidaatidest.

Lääne-Nigula vald hakkab pärast neid valimisi hõlmama tervet Põhja-Läänemaad. Praeguse Lääne-Nigulaga ühinevad Nõva, Noarootsi, Kullamaa ja Martna. Uue valla volikogus on 25 kohta, millele kandideerivad Keskerakond (6 kandidaati), Reformierakond (11) , SDE (30), EKRE (13), valimisliidud Ühinenud Kogukonnad (37) ja Kodune ja Kultuurne Nõva (7).

Lääneranna vallaks ühinevad Lihula ja Hanila Läänemaalt ning Varbla ja Koonga Pärnumaalt. Uue valla volikogu tuleb 21 kohaga. Kandideerivad EKRE (15 kandidaati) ja Keskerakond (1) ning valimisliidud Lääneranna (42) ja Nelja Valla Ühisjõud (21)

Ridala ja Haapsalu ühisvolikogus saab olema 25 kohta, millele kandideerivad valimisliidud HaRi (41) ja Meie Inimesed (25), Keskerakond (28), Reformierakond (23), SDE (15) ning EKRE (12).

Vormsi ei liitu ega ühine. Volikogus on seal üheksa kohta. Kandideerivad valimisliit Terve Vormsi (19 inimest) ja Keskerakond (2).

Kõige tihedam konkurents on Lääneranna volikokku – 4,6 inimest kohale. Haapsalus kandideerib 4,56, Lääne-Nigulas 4,14 ja Vormsis 2,3 inimest kohale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kadrin
6 aastat tagasi

Suhteline, Pärnumaa arvestuses on tung volikogu kohale Läänerannas üks nõrgemaid. Vaid Kihnus on konkurents nõrgem.

Kes
6 aastat tagasi

Tahab võib m mi imeda ja jätta vslimata

Läänerannas
6 aastat tagasi

valige kindlasti valimisliitu Lääneranna – saate järgmised 4 aastat veel seda suppi, mida selle valimisliidu juhtfiguurid vaaritanud on.

ai-ai
6 aastat tagasi

Ilmselt ei soovi Vormsis 4 aastaga kokkukeeratud suppi paljud helpima minna.