Reformierakond Pevkuri sõnul esialgu kedagi välja heitma ei hakka

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Minister Hanno Pevkur 061 Hanno Pevkur. Foto: Urmas Lauri

Reformierakonna esimehe Hanno Pevkuri kinnitusel kohalikel valimistel valimisliitudes kandideerimisest teatanud erakonna liikmeid esialgu välja heitma ei asu.

Pevkur ütles täna BNS-ile, et erakond ootab ära kohalike valimiste kandidaatide ja valimisliitude registreerimise, mis algab 16. augustil, sest alles siis on selge, kes erakonna liikmetest ka reaalselt valimisliidu nimekirjas kandideerib.

Valimisliitude registreerimise lõpptähtaeg on 31. august ja kandidaatide registreerimise lõpptähtaeg 5. septembr.

Reformierakonna esimees toonitas lisaks, et erakonna juhatus kedagi parteist omal algatusel välja heita ei saa, vaid selleks peab tegema kõigepealt ettepaneku kas piirkonnaorganisatsiooni juhatus või erakonna aukohus.

Praeguse seisuga on teada, et prominetsetest reformierakondlastest kavatseb kohalikel valimistel valimisliidu nimekirjas kandideerida Haapsalu linnapea Urmas Sukles ja Kunda linnapea Kaido Veski. Reformierakonna peasekretär Tõnis Kõiv on mõlemat ka hoiatanud, et erakonna vastu kandideerimisel võidakse nad erakonna liikmete seast välja arvata.

Reformierakonna peasekretär Tõnis Kõiv saatis juuni lõpus erakonna Läänemaa piirkonna liikmetele kirja hoiatusega, et kohalikel valimistel valimisliitudes kandideerijad visatakse erakonnast välja. Haapsalu piirkonnas tähendab see, et erakonnast visatakse välja praegune Haapsalu linna esinumber linnapea Urmas Sukles, kes teatas kevadel kandideerimisest oma valimisliiduga.

Tõnis Kõivu kiri oli vastus Reformierakonna Läänemaa arendusjuhi Jaanus Ratase küsimusele, kuidas minna edasi, kui mitmed oravad on teatanud oma kandideerimisest valimisliitudes.

Kõiv vastas järgmist: „Kui Reformierakond läheb Lääne-Nigula vallas või Haapsalu linnas oma nimekirjaga välja, siis ei saa ükski erakonnakaaslane mujal kandideerida. Kui kandideerib, astub ise välja või viskame välja. Väljaheitmise otsustab põhikirja järgi erakonna juhatus piirkonnaorganisatsiooni või aukohtu ettepanekul. Juhatuse taha ei ole ükski väljaviskamine jäänud.”

Urmas Sukles tunnistas, et ei arvestanud valimisliitu tegema hakates sellise stsenaariumiga.

Kohalike valimiste eelhääletus toimub 9.-11. oktoobrini ja valimispäev on 15. oktoobril.


Vt ka: "Oravad viskavad Suklese üle parda"

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
N50+
6 aastat tagasi

To Selge – või hoopis tarkus?

Selge
6 aastat tagasi

Selgrootus