0

Kreegi päevadel küsitakse, kas on linnukesel muret ja saab teada, kes on kolm habemega juuti

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kreegi päevad (18) (1280x853)
Kreegi päevad 2014. Foto: Urmas Lauri

Nargenfestival on 10. ja 11. juunil taaskord Kreegi päevadega Haapsalus.

Tänavuste Kreegi päevade esimesel kontserdil 10. juunil Haapsalu toomkirkus saab Cyrillus Kreegi muusika kokku džässiga. Kammerkoor Collegium Musicale dirigent Endrik Üksvärava juhatusel toob ettekandele Kreegi kahe vihiku jagu vaimulike rahvaviiside seadeid koos Taaveti lauludega. Kooriteoste vahel kõlavad džässmuusiku Jaak Sooääre kitarriimprovisatsioonid.

Kreegi päevad lõpevad 11. juunil meeleoluka ühislaulmisega lauluema Miina Härma järgi nime saanud kammernaiskoori Miina ja neile toeks tulevate meeste eestvedamisel. Koosmusitseerimisel hoiab pulssi ja annab instrumentaalvahepaladega häältele puhkust tuntud muusikute kooslus Reigo Ahven (löökpillid), Urmas Lattikas (klahvpillid) ja Raul Vaigla (basskitarr).

Nargenfestival. Kreegi päevad Haapsalus

10. juuni kell 18 –  Haapsalu toomkirik

Kas on linnukesel muret

  • Collegium Musicale
  • Jaak Sooäär (elektrikitarr)
  • Dirigent Endrik Üksvärav

KAVA:
Cyrillus Kreek

  • Taaveti laul nr 1 "Õnnis on inimene"
  • Vaimulikud rahvaviisid
  • Taaveti laul nr 121 "Päeval ei pea päikene sind vaevama, ega öösel kuu"

11. juuni kell 11 – Haapsalu kuursaal

Me oleme kolm habemega juuti

  • Kammernaiskoor Miina koos meestega, dirigent Mai Simson
  • Ansambel Ahven, Lattikas & Vaigla
  • Kaastegev Tõnu Kaljuste

KAVA:

Me oleme kolm habemega juuti ehk rahvalikud laulud Kreegi seades

13.30 kontsert-kooslaulmine õuelaval kõlakojas (halva ilma korral kuursaalis)

Kreegi päevad lõpevad meeleoluka ühislaulmisega lauluema Miina Härma järgi nime saanud kammernaiskoori Miina ja neile toeks tulevate meeste eestvedamisel. Koosmusitseerimisel hoiab pulssi ja annab instrumentaalvahepaladega häältele puhkust tuntud muusikute kooslus Reigo Ahven (löökpillid), Urmas Lattikas (klahvpillid) ja Raul Vaigla (basskitarr).

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz