Tugev tuul võib tuua Läänemerele kuni kolmemeetrised lained

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Tormine meri. Foto. Urmas Lauri

Tormine meri

Foto: arhiiv

Tugev tuul võib tuua pühapäeval Läänemerele kuni kolmemeetrised lained, hoiatab ilmateenistus.

Läänemere põhjaosas puhub edelatuul puhanguti kuni 17 m/s, tuues kaasa 1,5-3 meetri kõrgused lained. Liivi lahe põhjaosas, Väinamerel ja Soome lahel puhub edelatuul puhanguti kuni 15 m/s. Lainekõrgus on 1-2 meetrit, Väinamerel kuni 1 meeter. Läänemere põhjaosas puhub lõunakaaretuul 5-10 m/s.

Pärastlõunal tugevneb edelatuul 8-12, puhanguti 17 m/s. Ööl vastu esmaspäeva puhub edela- ja läänetuul 6-11, puhanguti 15 m/s.

Esmaspäeva hommikul pöördub tuul loodesse. Lainekõrgus on 1,5-3 meetrit. Esmaspäeva öösel sajab hoovihma ja nähtavus on enamasti hea.
Liivi lahe põhjaosas ja Väinamerel puhub lõunakaaretuul 4-8 m/s.
Pühapäeva pärastlõunal tugevneb edelatuul 7-11, puhanguti 15 m/s.

Esmaspäeva öösel puhub edela- ja läänetuul 7-12, puhanguti 15 m/s. Esmaspäeva hommikul tuul veidi nõrgeneb. Lainekõrgus on Liivi lahe põhjaosas 1-2 meetrit, Väinamerel 0,5-1 meeter. Esmaspäeva öösel sajab hoovihma. Nähtavus on enamasti hea.

Soome lahel puhub kagutuul 4-9 m/s. Pärastlõunal pöördub tuul lääne poolt alates edelasse ja tugevneb 7-11, puhanguti 15 m/s. Esmaspäeva öösel puhub edela- ja läänetuul 7-12, puhanguti 15 m/s. Lainekõrgus on 1-2 meetrit. Ennelõunal ja öösel sajab hoovihma. Nähtavus on enamasti hea.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments