0

Läänemaal vähenes maksumaksjate arv aastaga 54 võrra

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

laanemaa_tansupidu_IMG_7356-vi
Läänemaa tantsupidu. Foto: Arvo Tarmula

Mullu suurenes maksumaksjate arv vaid Harju, Tartu ja Saare maakonnas, ülejäänud piirkondades oli brutotulu saajate arv võrreldes 2015. aastaga vähenenud. Kõige väiksema maksumaksjate arvuga omavalitsused on Eestis Piirissaare ja Ruhnu. Läänemaal vähenes maksumaksjate arv aastaga 54 võrra.

Kogu Eestis oli statistikaameti andmetel mullu ligi 520 000 brutotulu saajat, kellest üle 240 000 elas Harjumaal ja üle 177 000 Tallinnas, vahendas ERRi uudisteportaal.

Eelmise ja üle-eelmise aasta andmete võrdlusest nähtub, et Harjumaale lisandus aastaga 2452 maksumaksjat, kellest 1943 Tallinnasse. Harjumaal oli mullu ka kõrgeim keskmine brutopalk – 1192 eurot. Enamikus maakondades jäi aga aastaga maksumaksjaid vähemaks.

Kõige suurem langus toimus Ida-Virumaal, kust aastaga kadus 2227 tulusaajat.

Lääne-Eestis on tulusaajaid üle 58 000. Läänemaal oli tunamullu 9604 maksumaksjaks, mullu oli maksumaksjate arv vähenenud 54 võrra 9550ni.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz