Olav Miil nõuab kohtus Leedo firmalt tagasi 200 000-eurost võlga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaev Hiiumaa Parvlaev Hiiumaa Virtsu sadamas. Foto: Urmas Lauri

Olav Miili ettevõte M&V Laevad OÜ on esitanud kohtule hagi tema pikaajalise äripartneri Vjatšeslav Leedo ettevõttelt Saaremaa Laevakompanii 200 000-eurose võla ja viiviste väljanõudmiseks.

M&V Laevad esitas kohtule hagi Saaremaa Laevakompanii vastu põhivõlgnevuse 200 000 eurot ja 24. aprilli seisuga viivise 66 400 eurot ja lisanduva viivise väljamõistmiseks.

Kohus rahuldas 2. mail osaliselt M&V Laevade taotluse hagi tagamiseks. Hagi tagamiseks tuleb kohtumääruse kohaselt arestida hagihinnaga ehk 302 900 euro ulatuses Saaremaa Laevakompanii nõuded TS Laevad OÜ suhtes, mis tulenevad parvlaev Hiiumaa prahtimislepingust.

Sellega on TS Laevad OÜ-l keelatud Saaremaa Laevakompaniile prahtimislepingust tulenevate väljamaksete tegemine ja kuni võlanõude rahuldamiseni peab ettevõte tegema väljamakseid kohtutäituri kontole.

Miil soovis kaebuses alternatiivse taotlusena hagihinna ulatuses Saaremaa Laevakompanii arveldusarvete arestimist, kuid seda taotlust kohus ei rahuldanud.

M&V Laevad ja Saaremaa Laevakompanii sõlmisid hagi kohaselt 2014. aasta 5. novembril laenulepingu, millega M&V Laevad andis Leedo firmale 200 000 eurot laenu. Saaremaa Laevakompanii pidi laenu tagasi maksma 2015. aasta 30. juuniks, kuid ei teinud seda.

Hagi tagamiseks tehtud määruses peab kohus põhjendatuks M&V Laevad nõuete arestimist, kuna M&V Laevade esitatud tõenditest nähtub, et Saaremaa Laevakompanii pole asunud võlgnevust likvideerima.

Kohus märgib, et Saaremaa Laevakompanii ei opereeri enam suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust ja on seega kaotanud oma peamise tuluallika. Ettevõtte 2015. aasta majandusaasta aruande kohaselt olid ka rahavood negatiivsed ja lühiajaliste võlgnevuste likviiduskordaja oli 0,88.

"See tähendab, et Saaremaa Laevakompanii ei pruugi suuta täita oma lühiajalisi kohustusi," märkis kohus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
irwq
6 aastat tagasi

Kohe näha et “vanad sõbrad “!