Rail Baltic ärgitab Raplamaal kaevandushuvi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rail Baltic (zuzu izmailova)Raplamaal on kaevandajad viimase 12 kuu jooksul esitanud keskkonnaametile üle kümne ehitusmaavara geoloogilise uuringu taotluse ehk kaevandamishuvi on enam kui kümnekordistunud, kirjutas Raplamaa Sõnumid.

Viimase aasta jooksul on ehitusmaavarade geoloogilise uuringu lubade taotlusi esitatud Raplamaal rohkem kui varasemail aastail. Sama suundumust võib täheldada ka Harju- ja Pärnumaal, mida Rail Balticu kavandatav trass samuti läbib.

Näiteks on keskkonnaamet Raplamaal tänavu nelja kuu jooksul algatanud juba viis geoloogilise uuringu loa taotluse menetlust – Rapla, Raikküla, Kohila ja Märjamaa vallas. Eelmisel aastal oli neid Raplamaal kokku kuus, valdav enamik neist aasta teises pooles. Võrdluseks – Ametlike Teadaannete infoportaali kohaselt algatati 2015. aastal Raplamaal vaid üks geoloogilise uuringu loa taotlus, mitmel varasemal aastal neid aga ei olnudki.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kaevandus
6 aastat tagasi

inimeste rahaahnus paneb meil maa jalge alt välja kaevama- peaasi, et pappi saaks ja ukraina tööliste arvel kasumid tõuseks. Kogu see rail baltica planeerimine on alla igasugust arvestust.