Hanila volikogu jäi Vatla kooli sulgemise otsusele kindlaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Hanila volikogu Vatla kooli hääletus (2)
Hanila volikogu otsustas eile, et ei hakka muutma oma kuu aega tagasi tehtud otsust Valtla kooli sulgemise kohta. Foto: Urmas Lauri

Hanila volikogu otsustas mitte muuta oma märtsikoosolekul tehtud otsust Vatla kooli sulgemise kohta. Otsuse poolt oli kuus, vastu kolm ja erapooletu üks volikogu liige. Hanila volikokku kuuluv Vatla kooli direktor puudus istungilt.

„Kui lapsi pole, siis ei saa kooli edasi pidada,” selgitas Hanila volikogu esimees Mardo Leiumaa möödunud kuul tehtud otsust.

Otsuse Vatla kool sulgeda tegi Hanila volikogu 28. märtsil, sest kooli õpilaste arv oli jäänud alla 12. Hanila valla arengukavas on kirjas, et sellisel juhul kool suletakse, sest selle ülalpidamine käiks vallale üle jõu.

Vatla koolilaste vanemad, eesotsas kooli hoolekogu esimees Koidu Kütt, esitasid Hanila vallavolikogule vaide kooli sulgemise otsuse kohta.

Lapsevanemad leidsid, et valla arengukava on vastukäiv ja mitmeti mõistetav. Seal on ka kirjas, et vald peab olema lapsesõbralik. Samuti leidsid esitajad, et sulgemist ei ole põhjendatud läbipaistvalt ja arusaadavalt.

Hanila vallavanem Arno Peksar ütles eile volikogul, et naaberkoolid Virtsu, Lihula ja Varbla käisid möödunud nädalal Vatlas oma koole tutvustamas. „Täna on Vatla kool üheskoos Varbla kooli uudistamas, selle tõttu pole ka direktorit volikogu istungil,” lausus Peksar.

Varblat peetaksegi Vatla lastele parimaks kooliks, sest Varblaga on hea bussiühendus ning laste koolipäevad pole nii pikad, kui Virtsu või Lihulaga võrrelda, selgitas vallavanem Peksar.

„Aga eks iga lapsevanem otsusta ise, kuhu ta oma lapse õppima paneb,” nentis Leiumaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jah
6 aastat tagasi

Pood ei ole ju valla oma.

vatla
6 aastat tagasi

Kahjuks jah.Nüüd tuleb siis lapsele parim kool valida.Koolid kõik ühe kaugusel.

No
6 aastat tagasi

No mis teha…kui lapsi ei ole. Siis see on loogiline tulemus.

vatla
6 aastat tagasi

Kelle jaoks.Kas sul käib Vatla Põhikoolis lapsi!

Ly
6 aastat tagasi

Vähemalt mõned volikogu liikmed saavad nüüd südamerahus magada.Kõik on vatlast ära võetud…soovitan vallal ka pood sulgeda. Ehk õnnestub.Ja mõtetult kultuurimaja tühjana pidada ja palka maksta..huvitav see ei käi vallale üle jõu.Kõmsil on ju kultuurimaja,miks kll vatlas peaks olema…debiilsed on sinna voligokku valitud.????????

Valli
6 aastat tagasi
Reply to  Ly

Jääb loota, et uue valla valitsus, volikogu lõpetab nendetühjade rahvamajade pealemaksmise. Volikogu hääletab algatatud otsuste peale. Saage ükskord aru, keson praeguses vallavalitsuses ! kõik mängud enda erahuvidest lähtuvalt. Vallavanem, volokogu esimees kaotaks tulevastel valimistel hääli, kui teeks naabritele ebapopulaarse otsuse. Ise olete valinud neid samu aastaid, kes on lasknud allavollu minna ! Kui tuli uus valimisliit, tekkis enamikel nende vast viha. Kardetikui kaevandus suletakse, kust odavat kütust saab osta +

to Ly
6 aastat tagasi
Reply to  Ly

Pood….mis seos on vallal

hahh
6 aastat tagasi

Kuulge mõelge loogiliselt,see kool oleks tulnud sulgeda peale seda kui suri kooli viimane DIREKTOR, Vello Kaptein,pärast seda läks asi per…e.

vatla
6 aastat tagasi

Kelle jaoks.Kas sul käis laps Vatla Põhikoolis?

-----
6 aastat tagasi

Õige otsus