0

Ilmateenistus: kohatist lume- ja lörtsisadu jätkub veel nädalaks

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kured (arvo tarmula)
Kured on lõunamaalt tagasi. Foto: Arvo Tarmula

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt on lähinädala ilm jahe, üle kuue soojakraadi õhutemperatuur tõenäoliselt ei kerki ja siin-seal sajab lund ja lörtsi.

Pühade ajal püsib õhk Eesti kohal karge. Madalrõhkkond eemaldub Põhja-Venemaale ja selle järel tungib põhjakaarest arktiline õhumass Läänemere äärde. Kohatised sajuhood tulevad lörtsi ja lumena ka reedel. Tuul nõrgeneb ja puhub põhjakaarest. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, Virumaal kuni -8 kraadi, päeval +1 kuni +5, Kirde-Eestis 0 kuni -2 kraadi.

Täna eemaldub madalrõhkkond Põhja-Venemaale ja selle järel tungib põhjakaarest arktiline õhumass Läänemere äärde. Kohatised sajuhood tulevad lörtsi ja lumena. Tuul nõrgeneb ja puhub põhjakaarest.

Laupäeval (15. aprillil) tugevneb kõrgrõhuhari. Ilm on enamasti sajuta ja rahulik ning selgineva taeva all langeb öine õhutemperatuur 0..-5, Virumaal -8°C-ni, päeval tõuseb 2..6°C-ni, Kirde-Eestis napilt üle 0°C.

Pühapäeval (16. aprillil) liigub üle Läänemere uus madalrõhkkond, mis tänastel andmetel suundub üle Leedu itta ning sel juhul tihedama saju piir üle Läti ei ulatu. Kohatised lume- ja lörtsihood on tõenäolised. Tuul puhub öösel idakaarest, päeval pöördub põhja ja kirdesse ning lühiajaliselt tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, Virumaal võib paar-kolm kraadi madalamale langeda, päeval -1..+4°C.

Esmaspäeval (17. aprillil) eemaldub madalrõhkkond Venemaale, kuid selle lääneserv ulatub veel Eestini. Siin-seal sajab lund ja lörtsi. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -2..-7, meretuulega rannikul 0°C lähedane, päeval +1..+4, Virumaal 0°C ümbruses.

Teisipäeval (18. aprillil) tugevneb veidi põhjapoolne kõrgrõhuvöönd, kuid lume- ja lörtsihooge võib kohati ikka sadada. Öö on rahulik, päeval suureneb lõuna poolt madalrõhkkonna surve ning tõstab põhja- ja kirdetuult tugevamaks. Õhutemperatuur on öösel -2..-8°C, päeval 0..+4°C.

Kolmapäeval (19. aprillil) on ülekaalus põhjapoolne kõrgrõhuala. Öö on valdavalt sajuta, päeval võib üksikutes kohtades lund ja lörtsi sadada. Põhja- ja kirdetuul on tänastel andmetel mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel -1..-6°C, päeval -1..+4°C.

Neljapäev (20. aprill) tuleb kõrgrõhkkonna servas suurema sajuta ning mõõduka põhja- ja loodetuulega. Õhtul võib lähenev madalrõhulohk tõsta läänekaare tuule tugevamaks ja tuua tihedama pilvemassi. Õhutemperatuur on öösel -1..-6, saarte rannikul kuni +2°C, päeval +2..+7°C.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz