Okupatsioonide muuseum otsib noori ajaloosaadikuid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

r ja r_fotoOkupatsioonide muuseum kuulutab välja joonistusaktsiooni “Tule Eesti ajaloosaadikuks” ning kutsub lapsi ja noori joonistustega kõnelema Eesti lugu.

Parimate piltide esitajaid premeeritakse elamuslike auhindadega ning väljavalitud tööde autoritel on võimalus olla Eesti saadikuks maailmas. Pildid eksponeeritakse rahvusvahelisel rändnäitusel, mis tähistab Eesti 100. juubelit Euroopa ja Põhja-Ameerika suurlinnades.

Okupatsioonide muuseum kutsub kõiki lapsi ja noori juba varakult valmistuma Eesti 100. sünnipäevaks ja selle tähtsa sündmuse vääriliseks tähistamiseks oma jõud ühendama. Eesti lugu on eestlaste ja siin elavate inimeste lugu ning muuseum kutsub kõiki selle loo jutustamises osalema. Nüüd tuleb välja otsida värvipliiatsid, markerid või vesivärvid, panna oma loovus proovile ning saata muuseumile oma pilt Eesti ajaloost. Joonistusaktsioonis ootab muuseum osalema kõiki – lasteaialastest gümnasistideni välja. Joonistusi võivad inspireerida järgmised teemad: Eesti 100 aasta suurkujud, minu nägemus Eesti ajaloosündmusest, kõige olulisem hetk Eesti ajaloos.

Valitud tööd lisatakse Eesti 100. juubeliaastat tähistavale rändnäitusele, mis külastab 2018. aastal Ameerika Ühendriikide suurlinnu, sealhulgas San Franciscot, Washingtoni, Bostonit ja Torontot. Näituse eesmärk on näidata Eestit vaatamata oma väärikale vanusele uudishimuliku, arengujõulise, loomingulise ja nooruslikuna. Näitus keskendub eestlaste visadusele, mis on viinud Eesti 21. sajandil tehnoloogiliste lahenduste lipulaevaks.

Rõhutades nooruslikku loomust, kaasab muuseum näituse tegevusse lapsi ja noori ning toob esile nende nägemuse Eesti minevikust, olevikust ja tulevikust.

“Joonistamisaktsioon annab sõnaõiguse lastele ja noortele avaldada ajaloo kohta arvamust ning panna paberile oma nägemus 100-aastasest Eestist. Tänapäeva muuseum peab olema rohkem avatud ja kaasama erinevaid ühiskonnagruppe. Selle aktsiooniga oleme võtnud tähelepanu alla noorema põlvkonna. Samuti on see ideaalne võimalus õpetajatele integreerida erinevaid õppeaineid, näiteks kunsti, kirjanduse ja ajaloo tunde,” rääkis muuseumi rändnäituse projektijuht Keiu Telve.

Joonistamisaktsioonis osalemiseks tuleb saata vabas tehnikas ja suuruses töö Okupatsioonide muuseumisse 1. maini. Parimad tööd ja ajaloosaadikud kuulutatakse välja sama kuu lõpus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments