0

Maaelu: Tihemetsa päästab halvatusest vaid häärberi ettevõtlik omanik

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Voltveti_mõisa_peahoone Voltveti mõisa peahoone. Foto: Ivar Leidus / Vikipeedia

Ilmselt ei kriibi ühegi teise kooli sulgemine nii valusalt tuhandete vilistlaste ja sadade kohalike südant nagu kriipsu allatõmbamine omaaegsele Eesti suurimale tehnikumile ning Tihemetsa alevi trööstitu väljanägemine uhke mõisahäärberi varjus, kirjutab Postimehe lisaleht Maaelu

Haridus- ja teadusministeeriumist öeldi, et kuna Tihemetsa õppekohas õppurite arv pidevalt vähenes, võeti see eraldi arutlusteemaks PKHK arengukava koostamisel 2015/2016. õppeaastal. Sügisel 2016 laekus metsuri erialale vaid viis sooviavaldust. „Sellest tulenevalt algatas Pärnumaa kutsehariduskeskuse direktor Tihemetsa õppekoha tegevuse lõpetamise ja seadis eesmärgiks, et senised õppijad, sealhulgas töökohapõhises õppes õppijad, jätkaksid Pärnus ning töötajate ja koolipere informeerimine otsusest sai koolijuhiga läbi räägitud.

Haridus- ja teadusministeerium tegi juba mullu augustis RKASile ettepaneku võtta üle Voltveti mõisahoone. RKASi omandisse jõuab kinnistu eeldatavasti märtsis, pärast seda saab hakata tegema edasisi plaane.

Õppeasutuse nimi ja erialad muutusid aja jooksul, kuid õppetöö toimus Tihemetsas järjepidevalt 91 aastat. Tihemetsas on kutsetunnistuse saanud üle 9000 inimese.


Täismahus artiklit saab lugeda siit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz