Uus lillepood Haapsalus soovib pakkuda ilusat lillekunsti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Uus lillepood Haapsalus 038Oma poe vajalikkust põhjendab Erika Kleeman väitega, et linnarahva valikuvõimalused suurenevad. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu kaubamajas tegutsevas lillepoes Flamingo töötanud Erika Kleeman avas kaubamaja Tallinna maantee poolses otsas oma lillepoe.

Kleeman ütles, et naistepäevaks on nad valmis, lillekoormad juba tellitud. Kleeman sai oma poe lahti just õigel ajal, enne naistepäeva. „Kui me aiakaubandusega tegelda tahame, on praegune aeg just sobiv,” nentis müüja Anu Kulbok.  

„Praegu on eesmärk pakkuda ilusat lillekunsti, millele viitab ka poe nimi Erika Lillekunst. Kevadel ja suve poole tahaks õueteemat arendada,” selgitas Kleeman, osutades tagauksele, mille kaudu pääseb poest maa-alale, kus saab pakkuda aialilli, püsikuid ja istikuid.

Praegu on aiateema valik poes väike. „Alles kompame, mida keegi tahab ja soovib,” selgitas Kleeman. Talvel, mil aiaasja keegi ei taha, on Kleemanil kavas korraldada poes väikseid töötube ja koolitusi. Talveõhtutel, kui inimestel on igav, saab seal punuda ja juttu puhuda.

Poes toimetatakse praegu kolmekesi. Peale Erika Kleemani on ka Oksana Romanova ja Anu Kulbok. „Oleme siin kõik kolmekesi omamoodi andekad. Kui ma seda tiimi kokku panin, lähtusingi sellest, et üks oskab ühte, teine teist,” ütles Kleeman.

Kleeman pole nõus väitega, et Haapsalus oli lillepoode juba enne tema oma avamist liiga palju. „Vastupidi, neid on jube vähe!” pareeris Kleeman ja lisas, et Kuressaare kesklinnas on seitse lillepoodi. Haapsalu kaubamajas on Flamingo, lilli müüakse ka Kastani poes, samuti pakub Beguta vanalinnas natuke lilli. „Seega on siin veel arenguruumi,” ütles lillepoepidaja veendunult.

Oma poe vajalikkust põhjendab Kleeman väitega, et linnarahva valikuvõimalused suurenevad. „Ehk parandab see ka teeninduse kvaliteeti ja hoiab hinna all,” arutles Kleeman.

„Konkurents hoiab värske,” poetab Anu Kulbok vahele.

„Eks ta ole teoorias edasiviiv jõud. Mis see praktikas tähendab, küllap näitab aeg,” nentis Flamingo lillepoe omanik Aap Uspenski ja lisas, et kindlasti tuleb püksirihma pingutada.

Enne oma poe tegemist töötas Erika Kleeman peaaegu 18 aastat Flamingos. „Seal on päris head floristid, keda endalegi ihkaks,” nentis Kleeman. „Kui keegi tahab Flamingost tulla, hoian ukse lahti.” Ideid tegevuse laiendamiseks tal piisavat.

Naistepäeva menukaim lill on ilmselt tulp. „Muidugi ka roos, aga vaatame, mis meie poes läheb,” ütles Kleeman. „Ma ei oska öelda, kas tellitud on palju või vähe, sest tellisin ju kõhutunde järgi. Arvan, et ma tellisin parasjagu. Parasjagu palju.”

Oma lillepoe idee tekkimisest kuni poe avamiseni, mis sattus tal just pulma-aastapäevale, kulus Kleemanil kolm kuud. „Hästi rahulikult tegutsesin,” nentis poepidaja. „On lahe vaadata, et inimesed usuvad sellesse, mida sa üritad teha. See on nii kihvt!”

Avamise puhul pakub Erika Lillekunst klientidele kaupa soodushinnaga. „Selle nädala lõpuni kindlasti,” kinnitas poepidaja.


Vt ka: "Galerii: Haapsalus avati uus lillepood"

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Linnakas
7 aastat tagasi

Edu teile kaunid ja tegusad naised!

Maakale!
7 aastat tagasi

Loll kuubis ! Mine tööle !

Maakas
7 aastat tagasi

Et …et linnarahva valikuvõimalused suurenevad… Maakad ikka tohivad lilli ostma tulla vä?