Vaata kaarti: kus juhtusid Läänemaal liiklusõnnetused

Kelli Seiton

kelliseiton@gmail.com

kaart_liikluskindlustuse fond

Enim liikluskindlustusjuhtumeid leidis Läänemaal mullu aset Haapsalu ümbruses. Kaart: Eesti Liikluskindlustuse Fond

Möödunud aastal toimus Läänemaal 335 liikluskindlustusjuhtumit, millest pooled olid seotud parkimisega, selgus Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) mullusest statistikast.

Enamik, lausa kolm neljandikku, maakonna liiklusõnnetusest juhtus Haapsalus ja selle ümbruses. Kusjuures enim õnnetusi juhtus kaubanduskeskuste parklates. Võrdluseks, Haapsalu põhiristmikul oli mullu LKFi andmetel 12 juhtumit, Kaubamaja parklas aga 17. Ka Rannarootsi keskuse parkla ei jää neile kahele kuigipalju alla – seal registreeris LKF möödunud aastal kaheksa juhtumit. Need kolm on maakonna suurima õnnetuste arvuga kohad.

„60% Haapsalu kaubamaja ja Rannarootsi [keskuse] parklas toimunud juhtumeid põhjustati tagurdades. Tagurdati otsa nii seisvatele kui liikuvatele sõidukitele,” ütles Ülli Reimets LKFist.

Ka üleüldiselt oli enamik maakonnas toimunud õnnetusi seotud parkimisega, need moodustasid kõikidest juhtumitest poole. Sealhulgas veerand juhtus kas parkimiskohale tagurdades või kohalt liikuma hakates, kus otsa sõideti parkivale masinale.

448 000 eurot kahju

Liiklusõnnetused teedel ja ristmikel moodustasid Läänemaa juhtumitest kolmandiku, sõnas Reimets. Neist 11% puhul toimus kokkupõrge ristuval teel liikujaga ja 10% puhul ees liikuvale või peatunud sõidukile tagant otsa sõites.

Lääne maakonnas oli 2016. aastal 335 liikluskindlustusjuhtumit, mille kogu kahju oli 448 000 eurot. Rohkem õnnetusi ehk 46% juhtumitest toimus Haapsalu linnas, 9% Uuemõisa alevikus, 8% Uuemõisa külas ja 7% Virtsu alevikus, 5% Lihula linnas ja 4% Rohukülas.

2010. aastast on maakonna juhtumite arvu jõudsalt kasvanud ning tänaseks on juhtumite arv sisuliselt kahekordistunud. 2016. aastal oli juhtumite kasv võrreldes eelmise aastaga 8%.

ELFi kindlustusjuhtumite andmed pärinevad Eesti liikluskindlustuse registrist ja andmed ei sisalda vabatahtliku sõidukikindlustuse ehk kaskokindlustuse juhtumeid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pel Meen
7 aastat tagasi

Vaadates mis poe parklates toimub siis , noo ma ei tea ….. !

läänlane
7 aastat tagasi

Need ju eraparklad.

Eesti+Vabaks
7 aastat tagasi

no vot, ehk võtaks siis nende parklatega midagi ette, selmet raisata raha nt. lollakale Jaama ringi Kalda tn. ohutussaarele( et saareke ära mahuks oli ju vaja ka tänavat pisut laiendada).