Bonnieri preemia võitis Ekspressi ajakirjanik Marian Männi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

marian männi

Marian Männi. TWITTER

Eelmise aasta uuriva ajakirjanduse auhinna ehk Bonnieri preemia võitis Eesti Ekspressi ajakirjanik Marian Männi.

Marian Männi pälvis preemia mullu 23. novembril ilmunud looga „Säh sulle eestimaist: Repinski kitsejuust tuleb Hollandist ja 30. novembril ilmunud looga „Repinski kümme suurt ja väikest valet“.
Esmaspäeval Rootsi saatkonnas toimunud pidulikul tseremoonial andis auhinna Marian Männile üle Hans Jacob Bonnier. Bonnieri preemia suurus on 5000 eurot ja seda annab välja Rootsi meediakontsern Bonnier koos ajalehega Äripäev.

Teised nominendid olid Koit Brinkmann Äripäevas 7. juulil ilmunud looga „Räpane prügiäri Tallinnas“ ja 8. juulil ilmunud looga „Haisvad skeemid Põhja-Tallinna jäätmeäris; Tuuli Jõesaar Eesti Päevalehes 27. juulil ilmunud looga „Riigiamet lubas toidulisandi pähe Eestis müüki ohtlikku väävelhapet sisaldava preparaadi“ ja 5. septembril ilmunud looga „Analüüs näitab: imeravim Cellfood on väävelhappe ja kraanivee segu“ ning Tuuli Koch, Risto Berendson ja Oliver Kund Postimehes 19. mail ilmunud looga „Leedo: poliitilise toetuse hind oli 4 miljonit eurot", 14. juulil 2016 ilmunud looga „Fiasko oli praamihankesse juba sisse kirjutatud“ ja 4. septembril 2015 ilmunud looga „Väide: poliitikud soovisid Leedolt miljoneid".

Bonnieri preemiale kandideeris 21 tööd.

Žürii, mille tööd juhtis EALLi tegevjuht Mart Raudsaar, arutas lugusid jaanuaris. Žürii liikmed olid Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi, Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar, Maalehe peatoimetaja Andres Eilart, Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald ning Eesti Ekspressi peatoimetaja asetäitja Sulev Vedler.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ilona eek
5 aastat tagasi

Ma arvan aga see on minu arvamus, et sulle poleks tohtinud auhinda anda sest sa ei toetu faktidele. Kõik mis sa oled kirjutanud on umbluu. Olen lugenud su vanu artikleid milles sa muudad ajaloolisi fakte nii nagu sulle meeldib. Tekkis tunne et auhinna andjad olid sinu sõbrad.Väga kahju et sellest pole aru saadud et sa peaksid mingi muu ameti otsima või siis oma artiklites aus olema.

armajoki
5 aastat tagasi

kitselaudast hoitakse suu lukus

just
5 aastat tagasi

ja EP ja PM ajakirjanikud saavad Soroselt preemiaid…