Talvisel aialinnuvaatlusel märgati vähemalt 60 liiki linde

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

aialinnud (arvo tarmula) (5)
Aialinnud. Foto: Arvo Tarmula

Möödunud nädalavahetusel aset leidnud talvisel aialinnuvaatlusel vaadeldi esialgsetel andmetel üle 43 000 linnu vähemalt 60 liigist.

Esmaspäeva hommikuks olid oma vaatlused edastanud 1900 linnusõpra, kes tegid aialinnuvaatlusi 1300 paigas üle Eesti, teatas Eesti Ornitoloogiaühing. Kõige arvukam liik oli taas rasvatihane, kes moodustas kolmandiku vaadeldud lindude koguarvust. Sarnaselt eelmistele aastatele mahtusid esiviisikusse veel põld- ja koduvarblane ning rohevint ja hallvares.

Vaatlustulemusi mõjutas tänavusele talvele iseloomulik pehme ilm, mille tõttu on lindude vajadus toidumajades leiduva lisatoidu järele väiksem. Keskmine lindude arv vaatluskohas oli külmade talvedega võrreldes 25 protsenti madalam, mitmed vaatlejad teatasid aga lindude täielikust puudumisest. Põnevamatest liikidest kohati tamme-kirjurähni, värbkakku, kodukakku ja metsist. Ühte aasta lindudest – kaelus-turteltuvi – vaadeldi kümnes kohas.

Ornitoloogiaühing ootab vaatlustulemusi kuni 6. veebruarini ning lõplik kokkuvõte avaldatakse veebruari keskel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments