0

Tele2 käivitas tänavu Läänemaal 10 uut tugijaama

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tele2 ehitas 2016. aastal Läänemaale 10 uut tugijaama, mille tulemusena jõudis Haapsalu ja Virtsu elanikeni ülikiire 4G internet.

Tele2 Eesti raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul investeeris ettevõte tänavu Eestis ligi 8 miljonit eurot, et ennetada mobiilse interneti kasutusmahtude kasvu ning tõsta keskmist mobiilse interneti kiirust.

Üle Eesti püstitas ettevõte 349 uut tugijaama, kattes 98,4 protsenti riigist 4G võrguga. Lõppeva aasta võrguehitustööde keskmes oli Sarri sõnul erinevaid sagedusi liita võimaldava võrgutehnoloogia viimine üle Eesti.

Tallinna, Keila ja Pärnu elanikele on kättesaadav Baltimaade kiireim 4,5G mobiilne internet allalaadimiskiirusega kuni 375 Mbit/s, mille teeb võimalikuks kolme sageduse liitmine. Kuni 225 Mbit/s kiirusega internet on lisaks kättesaadav 30 suuremas linnas ja asulas, sealhulgas ka Haapsalus ja Virtsus, kus Tele2 võrk liidab kahte edastussagedust.

“Katsetame täna juba järgmist uut võrgutehnoloogiat, mis tõstab olemasolevat mobiilse interneti allalaadimiskiirust kolmandiku võrra. Kui testimine läheb edukalt, viime sama tehnoloogia 2017. aastal üle kogu Eesti,“ lubas Sarri.

Lääne maakonna selleaastaste võrguehitustööde fookuses olid asulad ning Haapsalu-Virtsu piirkond. Haapsalus ja Virtsus käivitati kahe sageduse liitmine, mis tõi Haapsalu elanikeni ja praamijärjekorras ootajateni ülikiire mobiilse interneti. Maakonda rajatud uute tugijaamade asukohad on Haapsalu, Keedika, Martna, Panga, Vatla ja Virtsu.

Lisaks uute tugijaamade rajamisele investeeris Tele2 sel aastal üle 100 000 euro toitesüsteemide kaasajastamisse ja üle 300 000 euro akupargi uuendamiseks, et minimeerida tugijaamade katkestusohtu suurtest tormidest põhjustatud voolukatkestuste ajal, mil suur osa saartest ja rannikualadest on elektrita.

Tuleval aastal plaanib Tele2 Läänemaal käivitada vähemalt 7 ning üle-eestiliselt 325 uut tugijaama.

Tele2 alustas tänavu Nokiaga Eestis 5G mobiilsidegeneratsiooni testimist ja püstitas kehtiva Eesti mobiilse interneti allalaadimiskiiruse rekordi 4,5 gigabitti sekundis. Algaval aastal plaanib ettevõte oma tugijaamadesse hakata lisama ka 5G-toega võrguseadmeid, et valmistuda 5G võrgu tulekuks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz