1

Läänemaa ühisgümnaasium asendab ainetunnid nädalaks üldoskuste õppega

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Läänemaa ühisgümnaasium

Jõulueelne nädal Läänemaa ühisgümnaasiumis täiesti teistmoodi. Ainetundide asemel keskendutakse üldpädevuste arendamisele. Sõnad kooli õppekavast – kultuuri- ja väärtuspädevus, sotsiaalne ja kodanikupädevus, enesemääratluspädevus,  õpipädevus, suhtluspädevus, matemaatika-, loodusteaduste- ja tehnoloogiaalane pädevus, ettevõtlikkuspädevus, digipädevus – saavad tõenäoliselt iga õpilase jaoks sügavama tähenduse. 

Toredate tegevuste, huvitavate töötubade, põnevate loengute kaudu jõuab igaüks kuulamise, katsetamise ja arutlemise järel iseendas suurema selguseni.

Nädala kava on kujunenud õpilaste soove arvestades, õpetajate ja kogukonna koostöös ning päeva põhitegevusi arvestades on nädalapäevad saanud nimed: suunavahetuspäev, karjääripäev, kodanikupäev, jõulupäev, kokkuvõttepäev.

Suunavahetuspäeval on kõigil võimalus valida üheks päevaks teise suuna parimaid tegevusi. Karjääripäeval kohtuvad õpilased Elavas Raamatukogus 19 erineva elukutse esindajaga. Kodanikupäeval süvenetakse seadustesse, tarbija õigustesse, rahatarkusesse, politsei, päästeameti ja sotsiaalhoolekande töösse, harjutatakse esmaabi andmist, tutvutakse Haapsalu kirikute ja kogudustega, räägitakse sõltuvusainetest ja alkoholikultuurist ning sellest, kuidas olla õnnelik noor ja siia ilma oodatud.

Neljapäev on pühendatud jõulukommetele, jõululauludele, suupistete tegemisele. Kell 13 on toomkirikus LÜGi õpilaste jõulukontsert ja õhtul pidulik jõuluball.

Nädalasse mahub veel peotantsuharjutusi, jõulukontserdiks ja –balliks valmistumine, avatud vabariigi seminar teemal "Haapsalu 20 aasta pärast. Miks tulla (tagasi) Läänemaale elama?" ja mitmesuguseid töötubasid: psühhodraama, maailma mudeldamine, eksperimenta, kirjandus, maalimine, marmoreerimine ja klaasimaal, fotograafia, maskitegemine ja lilleseade. Nädala kordaminekule aitavad kaasa ligi viiskümmend inimest väljastpoolt kooli. Ootame huvitavat, sisukat ja kasulikku koolinädalat. 

Leidi Schmidt, Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Maali
Maali

Suurepärane algatus! Edu teile!

wpDiscuz