5

Leedo „Pealtnägijale”: praegu teenime raha ja ei vastuta millegi eest

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

leedo

Vjatšeslav Leedo (paremal). Foto: arhiiv

Laevandusettevõtja Vjatšeslav Leedo märkis ETV saates „Pealtnägija”, et pärast seda, kui ta altkäemaksu andmisest keeldus ja hanke võit läks TS Laevadele, on ta tegelikult saanud rohkem tulu kui oleks parvlaevaliikluse lepingu jätkamisega saanud – laevad renditakse temalt, aga tema ei vastuta millegi eest.

„Tänu sellele, et riik ei ole suutnud ehitada laevad, renditakse meie käest laevad ja me saame oma kümneaastase kasumi kätte aastaga,” selgitas Leedo saates.

Küsimusele, kas tõesti on tekkinud olukord finantsiliselt isegi tulusam, vastas Leedo, et „Muidugi. Me ju praegu teenime raha ja ei vastuta millegi eest. Välja arvatud seda, et laevad sõidavad.”

Leedo märkis, et Tallinna Sadam oleks võinud rahulikult praamiveo üle võtta, kui oli otsustanud, et tahab ise praamindusega tegeleda, ja rahulikult, rapsimata laevad ehitada.

Vaata „Pealtnägija” intervjuud siit.

Loe ka Saarte Häälest: "Leedo: kuninga roll mulle ei sobi"

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kübe
Kübe
Krooniajal oli uuring, et saaremaa silla ehitus maksaks ca 5 miljardit krooni. Eurodes siis kuskil 300-350 miljonit. Ilmselt oleks võimalik ka saada raha euroopa fondidest. Kogu jant praamidega oleks olemata. Millegipärast tundub, et selle 10 aastaga on riigile praamiühendus kallimaks läinud ja läheb veel. Kasulik on see Leedole ja ilmselt veel kellegile, et oleks pidev rahavoog kust otsast näpistada. Leedo sõnu tasub kuulata. Uus laevafirma erastatakse ära aastate pärast. Riigi rahaga ehitatakse ta üles ja keegi saab selle rahapumba omale. Leedo ees müts maha, mees on self-made man ja teab mida räägib ja teeb. Kogu see tõmbeline on jätnud mulje,… Loe rohkem »
Meie+mees
Meie+mees

Seda riigivarguste nimkirja saab täiendada Vabadussõja klaassambaga,mille korrashius kuub igal aasalsadu tundeid (Aavisoo), köögihankega kuulsaks saanud “klaasakvaarium” ERM (Tõns Lukas).

westman
westman

Ei ole midagi etteheita,tegija. Tehke järgi.

maestro
maestro

Palo ja Kadri kaklevad
kes saab Tallinna sadama endale

Sahiib
Sahiib

Kogu see komejant läheb maksumaksjale kõvasti maksma. Kokkuhoiu egiidi all tambitakse järjekordselt miljoneid kui mitte isegi kümneid miljoneid õhku. Nagu ikka keegi ei vastuta. Oleme kohati nagu Aafrika arengumaa, kole on vaadata. Rahvas aga laseb kõigel sellel vaikselt juhtuda…

wpDiscuz