0

Euroopa Inimõiguste Kohus ei võtnud Savisaare kaebust menetlusse

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

edgar savisaar arvo tarmula

Edgar Savisaar. Foto: Arvo Tarmula

Euroopa Inimõiguste Kohus (EIK) teatas tänase otsusega, et ei võta kriminaalmenetluse tõttu Tallinna linnapea kohalt tagandatud Edgar Savisaare kaebust menetlusse, kirjutab Postimees.

Kohtule esitatud hagis leidis Savisaar, et talle pole võimaldatud õiglast kohtupidamist, kuna tal ei ole olnud võimalust tutvuda tõenditega, mille alusel jõudis prokuratuur järeldusele, et linnapeana jätkates võiks ta mõjutada tunnistajaid.

Meenutuseks: 2015. aasta sügisel rahuldas kohus prokuratuuri taotluse ja kõrvaldas Tallinna linnapea ja Keskerakonna toonase esimehe ametist. Määravaks saigi ennekõike asjaolu, et linnapeana jätkates oleks Savisaar võinud mõjutada võimalikke tunnistajaid ehk linnavalitsuse ametnikke, kes on tema otseses alluvuses ja temast ka emotsionaalselt sõltuvad.

Loe täies pikkuses siit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz