Detailplaneeringu algatamine

Merilin

merilin.sellik@le.ee

Haapsalu linnavolikogu 28.10.2016 istungil algatati otsusega nr 197 Haapsalus Sadama tn 22, 22a, 24, 24a kruntide detailplaneeringu koostamine ja kinnitati lähteseisukohad. 
Planeeringu algatamise ettepaneku tegi linnale kruntide omanik OÜ Baltic Group Investments, kes soovib liita neli krunti üheks 8138 m2 suuruseks krundiks ja määrata planeeritavale krundile ehitusõigus kuni kolme korrusega ärihoone ehitamiseks. 
Praegune Pelzeri villa säilitatakse, kahekorruseline puidust hotelliosa lammutatakse ning asemele kavandatakse uus hotell ja spaa.
Planeeringuga määratakse krundile arhitektuursed hoonestustingimused, ehitus- ja keskkonnatingimused, kommunikatsioonide põhimõttelised asukohad, liiklus- ja parkimiskorraldus, haljastuse põhimõtted jms. 
Planeering teeb ettepaneku muuta linna üldplaneeringut (vähendada ranna ja kalda ehituskeeluala, suurendada hoonestuse korruselisust kuni kolme korruseni). 
Linnavalitsus koostas keskkonnamõju strateegilise (KSH) eelhindamise ja kaalus KSH koostamise vajadust. Võttes arvesse eelhindamist ja Keskkonnaameti ning Lääne maavalitsuse seisukohti, otsustati jätta algatamata keskkonnamõju strateegiline hindamine. 

Haapsalu Linnavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments