Galerii: madal meri tekitas Rohukülas 16-tunnise laevasaba

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 21

Veidi enne kella kümmet hommikul teatas TS Laevad, et parvlaev Regula teeb esimese reisi Rohukülast Heltermaale kell 10:30. Selle järel hindab kapten olukorda ning annab teada, kas edasi saame sõita graafiku kohaselt. Parvlaev Harilaid väljub Rohuküla sadamast vahetult pärast parvlaev Regulat orienteeruvalt kell 10:45.

Regula väljasõit lükkus paarkümmend minutit hilisemaks.

16tunniseks veninud laevasabast mahtus Regulale vaid osa, kui laev sadamast väljuma hakkas, oli kassaputkade taha kogunenud järjekord ooteplatsi uuesti täitnud. Varahommikul kell pool kuus andis TS Laevad teada, et Hiiumaa liinil on hommikused parvlaevade Regula ja St. Ola reisid tühistatud.

"Ootame veetaseme täiendavat tõusu," seisis pressiteates. "Parvlaev Harilaid väljus 5.08 Heltermaalt ja pardal on 2 reisijat ning 2 sõidukit. Järgmine väljumine on orienteeruvalt kell 7 Rohukülast. Parvlaev Harilaid jätkab reise vabagraafiku alusel."

"Selline teavitustöö on ikka näkku sülitamine," viitas kella kümneks õhtul sadamasse jõudnud hiidlane Tiit. Pressiteatest jäi tema sõnul lugejaile mulje, et olukord Hiiumaa liinil on normaale. "Aga pole ju! Inimesed ootasid ju kella poole seitsmest õhtul sabas, ööbisid autodes, infot saada polnud praktiliselt võimalik."

Hiiumaa liinil oodatakse mereveetaseme tõusu, kuid mõõtmistulemused näitavad, et see on paari tunni jooksul veidike langenud. Mõõdulatt Rohukülas näitab praegu (kell 11.45) -62 cm.

Merevee tõusu ennustatakse alles õhtuks. 1. oktoobril, mil TS Laevad liinil toimetama hakkas, oli merevee tase 29 cm üle keskmise. Madalaim oli meri eile kell 20, siis oli tase 70 cm alla keskmise.

Roosiline pole olukord ka Saaremaa liinil. Kell 10.35 teatas laevafirma, et hooldustööde tõttu jäävad ära parvlaev Ionase reisid 11.05 Virtsu-Kuivastu suunal ning 12.25 Kuivastu-Virtsu suunal. Kõik reisijad teenindab ära parvlaev Hiiumaa.


Vt ka: "Reportaaž: kuidas hiidlased sadamas laeva ootasid"


Fotod: Urmas Lauri Madal meri ja laevasaba 003 Madal meri ja laevasaba 006 Madal meri ja laevasaba 007 Madal meri ja laevasaba 008 Madal meri ja laevasaba 009 Madal meri ja laevasaba 011 Madal meri ja laevasaba 022 Madal meri ja laevasaba 024 Madal meri ja laevasaba 028 Madal meri ja laevasaba 031 Madal meri ja laevasaba 035 Madal meri ja laevasaba 037 Madal meri ja laevasaba 043 Madal meri ja laevasaba 048 Madal meri ja laevasaba 053 Madal meri ja laevasaba 061 Madal meri ja laevasaba 064 Madal meri ja laevasaba 067 Madal meri ja laevasaba 068 Madal meri ja laevasaba 069 Madal meri ja laevasaba 073

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
.
7 aastat tagasi

Ega elu ei peagi lihtne olema .

Reportaaž: kuidas hiidlased sadamas laeva ootasid | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] 11:29 Galerii: madal meri tekitas Rohukülas 16-tunnise laevasaba (1) […]

Parved Hiiumaa liinil
7 aastat tagasi

Rohuküla sadama mereveetase on madal ja parvlaevad sõita ei saa ning looduse vastu ei saa kuna tuul on viinud merevee Rootsimaa randa. Lisan siia lingi, millelt näeb online Rohuküla sadams mereveetaset: http://on-line.msi.ttu.ee/rohukyla/