Argo Jõesoo sai kahe silla jooksul seitsmenda koha

Rauno Pukk

raunopukk@gmail.com

Argo Jõesoo

Argo Jõesoo. Foto: erakogu

Võistlus esikohale käis põhiliselt kahe mehe Ibrahim Wachira (Keenia) ja Eesti parima mehe Tiidrek Nurme vahel. Kogu aeg joosti koos, aga 700 meetrit enne lõppu võttis keenialane ette pika lõpuspurdi ja see otsustas. Võiduajaks sai ta 29.46. Nurme kaotas 18 sekundit.

Kokku lõpetas jooksu 1987 jooksjat, sellest 383 õrnema soo esindajat. Meie maakonnast mahtus tuhande esimese hulka 13 inimest ja nad kõik saavutasid korralikud ajad. Edukaim oli Võntküla mees Argo Jõesoo, kes lõpetas seitsmenda ajaga 32.51. Jõesoo on paranemas suvel saadud vigastusest ja on vähe harjutada saanud. Kuid ta jäi oma tulemusega rahule. Läänemaa KJK mees Veiko Sulev läbis maa ajaga 34.32 ja oli 22. Jooksuklubi Tempo jooksja Igor Skatško sai ajaks 35.56 ja oli 35.

Noormeeste A klassi kolm parimat olid Ruslan Sergatšov, Martin Teppan ja Ainar Sten Junker tulles vastavalt kolmandaks, üheksandaks ja 15ks. Nende ajad olid 38.13, 42.11 ja 44.35. Juunioride klassi noormees Toomas Teppan läbis maa ajaga 45.43 ja oli oma vanuseklassis 13. Vanameister Hugo Paulus läbis maa 46.58, mis andis M50 klassis 31. koha.

Läänemaa naiste kolm paremat olid Mare Padu Anastasija Skatško ja Karin Ulejev. Nende ajad olid 49.08, 50.36 ja 51.24. Nad tulid alljärgnevatele kohtadele omas vanuseklassis: Padu oli 24. N35 vanuseklassis, Skatško TB klassi viies, ja Ulejev N45 klassis 18.

Kuigi ilm oli hea, segas jooksjaid tagasiteel üsna kõva vastutuul, mis on üks suuremaid vaenlasi heade tulemuste saavutamiseks.

Päev varem toimus 3 km jooks, kus Ridala põhikooli neiu Maily Märss saavutas TC klassis II koha ajaga 13.23.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments