Reformierakond toetab valimiskogus Siim Kallast, Marina Kaljurand on pettunud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaljurand_2

Marina Kaljurand (keskel) on pettunud, et Reformierakond tema seljatagant lahkus. Foto arhiiv

Reformierakonna juhatus otsustas teisipäeva hilisõhtul, et toetab erakonna presidendikandidaadina Siim Kallast, vahendas rahvusringhääling ERR.

Enam kui viis tundi kestnud kohtumisel arutas Reformierakonna juhatus, kas toetab 24. septembril valimiskogus Siim Kallast või välisminister Marina Kaljuranda.

Riigikogus presidendivalimiste kolmandas voorus hääletas Siim Kallase poolt 42 ja Mailis Repsi poolt 26 saadikut. Mõlemad kanti kandidaatidena valimiskogusse üle otse, kuid ülejäänud kandidaatide puhul jääb kehtima nõue, et nende toetuseks peab allkirja andma vähemalt 21 valimiskogu liiget.

Välisminister Marina Kaljurand taandas end riigikogu voorust, kuna erakonna juhatus oli talle lubanud toetust valimiskogus. Kolmapäeval tunnistas Kaljurand, et on pettunud Reformierakonna juhatuse otsuses toetada valimiskogus presidendikandidaadina Siim Kallast, vahendas BNS.

"Muidugi, muidugi on pettumus! Jah, see on pettumus," ütles välisvisiidilt saabunud Kaljurand kolmapäeva ennelõunal Tallinna lennujaamas ajakirjanikele.

Samas ei soovinud Kaljurand avada oma edasisi plaane, öeldes, et peab enne oma toetajatega olukorda arutama ja Reformierakonna juhi, peaminister Taavi Rõivasega rääkima.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Agu
7 aastat tagasi

Küll roosamanna famiil talle hääled
muretseb.On ju neil oma jopet vaja.

lugeja
7 aastat tagasi

Ei usu!Reformikatel on lihtsalt 2 rauda tules,kui ei saa üks,saab teine.Kes usuks kõike,mida leht kirjutab või mis petekat tehakse erakondades.

Pius X
7 aastat tagasi

Muhhahahaa. Kuidas õnnetu Rajevski ei saa aru, et juutide vastu ei saa! Ainuke kes sai oli Adolf ja selle eest suutis ka juudarahvas korraliku seekli välja pressida. Kogu protsess läheb edasi vastavlt plaanile!

2. kodanik
7 aastat tagasi

Kaljurand võiks juba kiusu pärast ennast valimiskogus üles seada lasta, sest uhkus maksab ka midagi.

tiit
7 aastat tagasi

Juudiklann tõmbas naiivitaril naha üle kõrvade, ta on ainukt töö riist juudiklanni kätes.