Täna on riigikogus presidendivalimiste teine voor

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

eiki nestor

Presidendikandidaat Eiki Nestor sai esimeses voorus kõige rohkem – 40 häält. Valituks osutumiseks peab kandidaat saama vähemalt 68 häält. Foto Arvo Tarmula

Riigikogus toimub täna kell 12 presidendivalimiste teine hääletusvoor. Kandidaate saab esitada  kella 10ni.

Valimiskomisjoni koosolek, kus registreeritakse kandidaadid teise hääletusvooru, peetakse kell 11. Kui ka teise vooru järel president ei selgu, toimub teisipäeval kell 16 kolmas hääletusvoor, kuhu pääsevad teises voorus kaks enim hääli saanud kandidaati.

Kui presidenti riigikogus ei valita, kutsub riigikogu esimees kokku valimiskogu, mis koosneb 101 riigikogu liikmest ning 234 kohaliku omavalitsuse volikogu esindajast.

Riigikogu esimeses hääletusvoorus jäi esmaspäeval president valimata, kuna Eiki Nestor, Allar Jõks ega Mailis Reps ei saanud keegi vajalikku 68 häält.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
praeguses
7 aastat tagasi

olukorras, kuhu me oma presidendipalaganiga jõudnud oleme peaks seaduseandjal selgeks saama, et selline presidendivalimiskord on inetu, naeruväärne, labane ja solvav eelkõige just kandidaatidele ja muidugi meile-selle riigi kodanikele.

täna uus probleem
7 aastat tagasi

Parteide niiditõmbajad nõuavad tõestuseks hääletamise fotot.
Kui madalale võib Riigikogu langeda?