Ultima Thulet soojendab Haapsalu bänd Klots

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Ansambel Klots. Foto: erakogu

Ansambel KlotsAnsambel Klots. Anto Siimson (vasakult), Marek Lamp, Indrek Kalda ja Heigo Siitsmann. Foto: erakogu

Reede õhtul Haapsalu piiskopilinnuses esinevat Ultima Thulet on au soojendada Haapsalu bändil Klots.

Klotsil on see ansambli ajaloos seni ilmselt kõige tähtsam esinemine. „Jaa, nii võib küll öelda!” kinnitas Klotsi lõõtsamees Anto Siimson.

Mõned aastad tagasi oli Klots küll ka televisioonis – ETV hommikuprogrammis, aga Siimson ütles, et kuna seal tuli heli demolindilt, siis homne live-esinemine on päris suur proovikivi.

Siimson rääkis, et Klotsil oli kindel soov ja tahtmine Valge Daami päevade ajal kontsert anda. Üle-eelmisel aastal võeti neid kogu Haapsalut täitvate pidustuste ajal väga hästi vastu. Eelmisel aastal jäi neil sel ajal aga esinemata, sest bändi trummar ja asutaja Ott Vallik kolis perega Tartumaale ja Klots oli mõnda aega trummarita. Nüüd on juba mõnda aega trummide taga uus mees Heigo Siitsmann ja bänd võtab uuesti tuure üles.

Et nad Ultima Thulet soojendama satuvad, sai meestele teatavaks alles juulis ja tekitas muidugi mõnusat elevust. „Alguses pakkus Haapsalu kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi meile esinemiseks laupäeva, aga sel päeval mängin ühes pulmas koos Marko Matveiga pilli,” meenutas Siimson.

Kui Valge Daami aja kavasse lisandus reedene Ultima Thule kontsert, pakkus Murumägi Siimsonile, et Klots võiks neid soojendama tulla. „See kõlas muidugi aukartustäratavalt, et kas meie teened on ikka sellised, et me sobime neile. Muidugi oli meil väga hea meel!” rääkis Siimson. „Nüüd me siis püüame endast parima anda.”

Ansambel Klots tuli kokku 2009. aastal ja teeb peamiselt omaloomingulist natuke naljakat muusikat, mis on inspireeritud nii eesti kui ka teiste rahvaste rahvaluulest ja -muusikast. Ise on nad oma stiili nimetanud naiiv-folkrokiks, sest tõemeelsus ja mis tahes autentsus ei ole kindlasti mitte Klotsi eesmärk.

Klotsi lugusid on mängitud ka raadios ja mõned aastad tagasi valis saate „Pleier” juht Koit Raudsepp Klotsi loo „Õllesepad” nädala demoks ehk uueks looks, mida mängiti terve nädal.        

Siimson avaldas lootust, et vahepeal Valliku lahkumise tõttu varjusurmas olnud Klots saab nüüd uue ja eriti kõva hoo sisse. „Klots on meil väga kõvasti hinge küljes!” kinnitas Siimson.

Ansambel KLOTS

Anto Siimson – lõõtspillid, suupill, laul

Indrek Kalda – basskitarr, akustiline kirarr, laul

Marek Lamp – akustiline kitarr

Ott Vallik (suveni 2014) / Heigo Siitsmann – löökriistad

Ultima Thule kontsert

Reedel kell 18.30 Haapsalu piiskopilinnuses

Pilet 5 eurot

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
rae
7 aastat tagasi

Hoogne, mõnus!

Fotogalerii: ansambel Klots piiskopilinnuses | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Eesti, käinud ära televisioonis ja kõlanud ka raadios. Ultima Thule soojendamine oli meestele aga nende endi sõnul senistest kõige olulisem esinemine ja ka suurim pärast seda, kui bänd pärast trummari vahetust oma kontserttegevust […]