0

Saarte Hääl: Saaremaa piimatööstus tõstab toorpiima hinda

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Palivere lehmad (urmas lauri) (3) Palivere põllumajandusühistu lüpsilehmad. Foto: Urmas Lauri

Saaremaa piimatööstus tõstab 1. septembris toorpiima hinda vähemalt kahe sendi võrra kilogrammi eest, kirjutab Saarte Hääl. 

AS-i Saaremaa Piimatööstus nõukogu esimehe Tõnu Posti sõnul otsustas nõukogu tõsta piima kokkuostuhinda praeguselt 21 sendilt 23 sendi peale. Tuule Gruppi kuuluva Pöide AG OÜ juhatuse liige Egon Jürisson ütles, et Saaremaa piimatööstuse nõukogu eilne otsus tõsta septembrist piima kokkuostuhinda 230 euroni tonni eest, tähendab seda, et saarlased saavad oma toodangu eest hetkel kõrgeimat hinda Eesti turul.

2014. aasta talveks rekordilise 40 sendini kerkinud piima kokkuostuhind hakkas maailmaturul tekkinud piima ülepakkumise ja Vene turu sulgumise koosmõjul langema 2014. aasta mais. Sel aastal on hind püsinud valdavalt 21 sendi juures.

Vt edasi Saarte Häälest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz