Paralepas tegutseb liputaja

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

paralepa sild jaama oja

Foto: arhiiv

Pühapäeval ehmatas Paralepas rulapargi läheduses olijaid keset südapäeva heledapäine noormees, kes möödujatele oma privaatseid kehaosi demonstreeris. Üks liputaja ohvreid teavitas juhtunust politseid ning teavitas läänlasi ka Facebooki grupis „Haapsalu ja Läänemaa”.

„Pühapäeva hommikul 12 ajal Paralepas skate-pargi läheduses täpselt kõnnitee ääres nähtud liputajat, kes seal väga julgelt asjatas. Kutsusin politsei, kuid kahjuks ei õnnestunud isikut tabada,” kirjutas naine.

„Ta oli ikka päris nahaalne, seisis kohe kõnnitee läheduses, täiesti alasti, ja hõikas, et endale tähelepanu tõmmata,” selgitas naine Lääne Elule. Mõistagi oli ehmatus suur, naine keeras kohe kannapealt ringi ega suutnud mehe täpsemat kirjeldust politseile anda. „Nähtu põhjal oskaksin arvata ainult nooremat, päevitunud ja heledapäist meest,” märkis ta. Lisatundemärgid, mis enesepaljastaja isiku paljastamisele eriti palju kaasa ei aita, on tähelepanek, et mehe päevitus viitas harjumusele alasti päikest võtta. Samuti oli tema intiimpiirkond raseeritud. Haapsalu politseijaoskonna patrullitalituse juht Tarmo Tomson ütles, et politsei sõitis kohe välja ja piirkonnas kammiti mitu tundi, kuid kirjeldatud isikut ei leitud.

Paar vestluses osalenud FB grupi liiget viitasid, et liputaja tegutseb Haapsalus juba pikemat aega ja üks liputajat näinud mees teadis lisada, et tegemist on Haapsalu linna elanikuga.

Haapsalu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Indrek Tohter ütles, et ei mäleta, et politseile oleks viimasel ajal tulnud teateid liputaja kohta. „Kui sellist isikut nähakse, peaks kindlasti ikka ka politseid teavitama – helistama numbril 112.”

Tohter nentis, et liputajate täpsemat kirjeldust on inimestelt tihtipeale keeruline saada, sest liputaja strateegia ongi rajatud ohvrite ehmatamisele ja nende afektiseisundile. „Oluline on sellises olukorras võimalikult rahulikuks jääda ja jätta meelde nii palju tundemärke kui vähegi võimalik, sealhulgas riietust, kui see seljas on,” selgitas Tohter. Kui liputaja peaks põgenema, tuleks kindlasti vaadata ka seda, kuhupoole ta liigub, ja muidugi helistada kohe politseisse.

Tomson lisas, et viimane teade liputajast on laekunud Haapsalu politseijaoskonnale 2015. aasta suvel. Ka pühapäevane juhtum on politseile teadaolevalt praegu üksikjuhtum ja rohkem teateid liputaja tegevuse kohta tulnud ei ole. „Kui aga kellelgi on veel informatsiooni selle sündmusega seoses, mis aitaks ebasündsalt käitunud isiku tuvastamisele või tabamisele kaasa, palume sellest informeerida Haapsalu politseijaoskonda telefonil 473 2810 või väljaspool tööpäeva telefonil 112,” ütles Tomson.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
iSIS
7 aastat tagasi

mis see karistus on?lipu näitamise eest?
kunagi 10 ja viis Siberimaad…

juku
7 aastat tagasi

mulle tundub,et enamus kommenteerijaid on sama haiged kui see liputaja.

iSIS
7 aastat tagasi

helistasin kuhu vaja ja küsisin liputaja riista pikkkust tollides..-lubati teenindav meditsiiniline personaal saata…

Uugu
7 aastat tagasi

ISISe kąsilane

karla
7 aastat tagasi

mõni pilt võiks ka liputajast olla, leiaks kergemini üles

iSIS
7 aastat tagasi

oli liputajal ka suur riist?

Anonüümne
7 aastat tagasi
Reply to  iSIS

Vastuse saamiseks pöördu Haapsalu politseijaoskonda telefonil 473 2810 või väljaspool tööpäeva telefonil 112”

süsmust iroonia
7 aastat tagasi

Liputamine on liputaja seksuaalse enesemääramise ning vaba eneseväljenduse vorm ja tuleb põhiseaduse järgi seega legaliseerida! 😀

pp
7 aastat tagasi

Tekkis huvitav mõte – miks naisterahvast liputajaks ei nimetata kui ta ennast paljana näitab?

ooooo
7 aastat tagasi
Reply to  pp

Koerad liputavad ka saba, ometigi ei kutsu me neid liputajaks. Kui välja mõtled, siis anna teada või küsi eurosaadikult, kas brüsseli linna sümbol on ikka sobilik ja sünnis..ja mitte ei meenuta….
Las saadikud mõtlevad, sina ära enda pead tühjaga vaeva.
Naistel pole ju kunagi midagi selga panna-protestivad noh.

juss
7 aastat tagasi
Reply to  pp

Naistel ju pole millega liputada! Nad võivad ehk kriipsutada?

ooooo
7 aastat tagasi

kas niiviisi ka liputatakse? See on igav. Filmides on tüübil ikka mantel seljas ja siis kui mööduja temaga kohakuti jõuab, teeb hõlmad valla taa-taa nagu salakaubapakkuja.
Ausalt pole näinud.
Väga hea, et tohter ka sõna sekka ütleb:Tohter nentis, et liputajate täpsemat kirjeldust on inimestelt tihtipeale keeruline saada, sest liputaja strateegia ongi rajatud ohvrite ehmatamisele ja nende afektiseisundile.
Kui näen teda, siis ütlen oooooooo. Huvitav, kas paneb liduma või kivistub paigale.

karla
7 aastat tagasi
Reply to  ooooo

jaa-jaa, mantel peab seljas olema, muidu pole mingi liputaja. Hall mantel, nööbid lahti. Huvitav, kuidas politsei kahe tunniga selle mantli järgi üles ei leidnud?

iSIS
7 aastat tagasi

politsei andmetel neil sellist väljakutset pole olnud…
tüüpiline feissbuugi sodi…

maali
7 aastat tagasi
Reply to  iSIS

Haapsalu politseijaoskonna patrullitalituse juht Tarmo Tomson ütles, et politsei sõitis kohe välja ja piirkonnas kammiti mitu tundi, kuid kirjeldatud isikut ei leitud.
õpi lugema!!!!!