Lihula vald müüs Kloostri koolimaja maha

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kloostri koolimaja
Kloostri vana koolimaja. Foto: erakogu

Lihula vallavalitsus müüs internetioksjonil 40 000 euro eest maha Kloostri koolimaja ja 1,8 ha maad.

Lihula vallavalitsuse majandusnõuniku Rein Kruusmaa sõnul oli 40 000 eurot maja alghind. Vallavalitsus oli lasknud hoone enne ära hinnata ja 40 000 euro peale see hinnatigi. Pakkujaid oli üks.

Küsimusele, mis plaanid ostjal majaga on, vastas Kruusmaa: „Midagi ekstravagantset ei ole. Plaanid on üsna tavapärased.”

Kloostri koolimaja ehitati 1918. aastal. 1975 suleti kool õpilaste vähesuse tõttu, taasavati 1990 ja pandi mõne aasta pärast uuesti kinni.

Valla omanduses olevas koolimajas elas selle aasta alguseni Kloostri kooli kauaaegne õpetaja ja direktor Lisette Selg, tänu kellele olid maja ja aed üsna heas korras.

Pärast tema surma otsustas vald tühjaks jäänud maja maha müüa ja pani selle osta.ee keskkonnas juunis oksjonile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
raivo 2010
7 aastat tagasi

oleks meil sama palju mõistust kui REINUL oleks eesti elu palju parem Aga igasugused KAS ,,,,Mida oled teinud ise aju sul ei ole ainult SUUR kadedus

Arvos
7 aastat tagasi
Reply to  raivo 2010

Rohkem vast imestus, et sellised asjad üldse toimuda saavad. Aga selles aktsiaseltsis on kõik võimalik. Paks ministriplika käib rahva raha eest reisimas jne, jne.

Kas.....
7 aastat tagasi

Kruusmaa ikka töötab omavalitsuses?????????, hea elu siin eestimaal, tee mida tahad ja töökoht säilib.
https://online.le.ee/2016/03/01/rein-kruusmaa-oleksin-pidanud-laskma-pakkujail-ise-hinnapakkumise-ara-muuta/