Valitsus plaanib püsiasustusega väikesaarte regulatsiooni muutmist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

ERI_Osmussaare lagunev pank - Anett Ruven Osmussaar on üks üheteiskümnest püsiastustusega saarest, see arv võib lähiajal suureneda. Foto: Anett Ruven

Valitsus arutas kuue Riigikogu liikme algatatud seaduse eelnõu püsiasustusega väikesaarte seaduse muutmisest ja leidis, et väikesaarte regulatsioon tuleb tulevikus üle vaadata. Antud eelnõu, millega soovitakse püsiasustusega väikesaarte nimistusse lisada Aegna, Naissaar ja Väike-Pakri, valitsus ei toetanud.

Rahandusministeerium kavandab 2016. aasta jooksul algatada püsiasustusega väikesaarte seaduse muutmise seaduse eelnõu väljatöötamise, milles nähakse väikesaarte võrdse kohtlemise tagamiseks muuhulgas ette kriteeriumid, mille alusel püsiasustusega väikesaari väikesaarte nimistusse arvata. Püsiasustusega väikesaarte nimistu kinnitataks sel juhul seaduses sätestatud kriteeriumite alusel valitsuse korraldusega.

Püsiasustusega väikesaarte seaduse muutmise algatasid Riigikogu liikmed Jüri Adams, Raivo Aeg, Johannes Kert, Kalev Kotkas, Mark Soosaar ja Imre Sooäär, et lisada Aegna, Naissaar ja Väike-Pakri püsiasutusega väikesaarte nimistusse. Samuti soovitakse püsiasustusega väikesaare üldkogu pädevust laiendada nii, et saareelanike koosolekul tekib õigus teha valitsusele ettepanekut väikesaare maakondliku kuuluvuse ja halduskorralduse muutmiseks. Kehtiva seaduse järgi on väikesaared Abruka, Kihnu, Kessulaid, Kõinastu, Manija, Osmussaar, Piirissaar, Prangli, Ruhnu, Vilsandi ja Vormsi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments