Ene Ergma lahkub IRL-ist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Riigikogu esimees Ene Ergma pidas kõne hommikusel lipuheiskamise tseremoonial. Foto Erik Peinar, Riigikogu fotoalbum

24. veebruar 2014. Riigikogu esimees Ene Ergma pidas kõne hommikusel lipuheiskamise tseremoonial. Foto Erik Peinar, Riigikogu fotoalbum

Kauaaegne riigikogu spiiker Ene Ergma esitas kolmapäeval Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) juhatusele avalduse enda väljaarvamiseks erakonna nimekirjast, kuhu ta kuulus alates 2002. aastast, kirjutab rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Ergma sõnul on tema lahkumise peamiseks põhjuseks see, et erakond on kaotanud oma näo ning muutunud populistlikuks. “IRL tuletab meelde suurt kreemikooki, mis on kauaks jäänud päikese kätte. Ta on küll maitsev, aga tal pole nägu ega tegu,” ütles Ergma.

“Näo määravad ära juhtpoliitikud. Ma ei suuda enam aru saada, kes me oleme ja kus me oleme. Oleme kaua aega püüdnud olla hariduserakond, praegu sellest üldse enam ei räägita,” põhjendas Ergma oma lahkumist.

Erakond peab tegelema Ergma hinnangul oma põhivalijatega. “Aga mitte olema hullumeelselt silmad laiali, et äkki saame veel kedagi ree peale. Niisugust kampaanialikku erakonda ei usaldata.”

Küsimusele, mida peaks IRL ette võtma, vastas Ergma, et iseendaks tuleb jääda. Ta tõi näite, mis tal viimati mõõdu täis lõi. “Eelmisel laupäeval olin ma IRL-i täiskogu koosolekul. Margus Tsahkna tuli ja kutsus meid kõiki IRL-i presidendikandidaadi arutelule. Esmaspäeval tuli juba välja, et arutada pole vaja midagi. See näitab, kuidas suhtutakse inimestesse,” ütles Ergma.

Aastatel 2003-2006 ja 2007–2014 oli Ergma riigikogu spiiker. 2007. ja 2012. aastal valiti ta IRL-i aseesimeheks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
johhe
7 aastat tagasi

Läinud siis vaikselt, milleks veel omadele laksu anda. IRLst kahju küll, aga nii paraku on nende isemõtlejatega, kõik muudkui mõtlevad isemoodi, tulemus siis selline. Aga mida mõtleb meie kohalik IRL ja selle juht Merle Mäesalu….

njah
7 aastat tagasi

Tõeliseid sõpru tunneb hädas..kahju ,et Ergma lahkub just siis kui lillepidu on läbi

kaukad täis
7 aastat tagasi

nüüd paras aeg varvast lasta