Eesti kodakondsuse sai üle saja inimese

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Valitsus andis neljapäevasel istungil Eesti kodakondsuse kokku 102 inimesele, lisaks taastas valitsus kahe inimese kodakondsuse, vahendas BNS.

Valitsuse neljapäevase istungi päevakorras oli mitu siseministeeriumi esitatud Eesti kodakondsuseandmise andmisega seotud punkti, edastas valitsuse pressiesindaja.

Valitsus otsustas anda Eesti kodakondsus 88 inimesele, kellest kahel on Läti, kahel Ukraina, 27 Venemaa, ühel Armeenia ja ühel Aserbaidžaani kodakondsus. 55 taotlejat on määratlemata kodakondsusega. Valitsus kiitis heaks siseministeeriumi ettepaneku anda neile kõigile Eesti kodakondsus, kuna nad on täitnud kodakondsuse seaduses ettenähtud tingimused ning nende suhtes puuduvad alused Eesti kodakondsuse andmisest keeldumiseks.

Ka andis valitsus Eesti kodakondsus kolmele Venemaa kodakondsusega inimesele ja kahele Ukraina kodakondsusega inimesele.

Lisaks andis valitsus Eesti kodakondsus üheksale inimesele, kellest ühe on Soome, ühel Türgi, kahel Ukraina ja viiel Venemaa kodakondsus. Eesti kodakondsus antakse neile tingimusel, et nad vabastatakse senisest kodakondsusest.

Seega andis valitsus neljapäevasel istungil Eesti kodakondsuse kokku 102 inimesele.

Lisaks taastas valitsus kahe inimese Eesti kodakondsuse tingimusel, et nad vabastatakse senisest kodakondsusest. Mõlemad on praegu Venemaa kodanikud. Kodakondsuse seaduse kohaselt on alaealisena Eesti kodakondsuse kaotanud inimesele õigus kodakondsuse taastamiseks. Eesti kodakondsust taastada sooviv inimene peab elama püsivalt Eestis.

Ka otsustas valitsus mitte anda Eesti kodakondsust taotlejale, keda on ühel korral karistatud tahtlikult toimepandud kuritegude eest ning kes on toime pannud kakskümmend kolm väärtegu. Tema karistatus ei ole kustunud. Siseminister tegi ettepaneku keelduda taotlejale kodakondsuse andmisest, kuna ta ei täida Eesti seadusi.

Käesoleva aasta 30. aprilli seisuga on valitsus andnud või taastanud Eesti kodakondsuse 159 197 inimesele, neist 2109 said Eesti kodakondsuse tingimuslikult.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments