Ärimees Kalev Mehide tegi kriminaalses joobes liiklusõnnetuse

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

politsei symbolfoto

Läänemaa ärimees, osaühingute Ungru Paekivi ja Herion osanik Kalev Mehide sõitis veebruaris kolmepromillise vere alkoholisisaldusega oma ettevõtte Land Roveriga üle katuse. Kaks päeva hiljem jäi ta jälle politseile roolis vahele purjus peaga.

Kohtuotsuse järgi ei tulnud Mehide 5. veebruaril kell 16.25 ajal Land Rover Discovery 3 juhtimisega toime ja sõitis Rohuküla lähedal teelt välja. Auto paiskus katusele ja kere deformeerus. Mehide ühest grammist verest leiti etanooli 3,14+-0,06 mg/g, seega oli alkoholikontsentratsioon veres vähemalt 3,08 mg/g.

Kaks päeva hiljem, 7. veebruaril kella 16.34 ajal oli Mehide jälle autoroolis, kui sõitis kaubikuga Citroën Jumper. Siis mõõdeti tema hingeõhus alkoholikontsentratsiooniks 1,32 mg/l.

Kohus mõistis mehele tingimisi kaheksa kuud vanglakaristust 24kuulise katseajaga. Lisakaristuseks võeti talt ära mootorsõiduki juhtimise õigus üheks aastaks ja tehti 645 eurot trahvi. Kohtus tunnistas Mehide end süüdi. Mehide keeldus juhtunut Lääne Elule kommenteerimast.

Haapsalu politseijaoskonna piirkonnavanema Meelis Laurmanni sõnul on vere alkoholisisaldus tavaliselt poole suurem kui hingeõhust arvestatav. „Alkomeetriga mõõtes oleks kolmepromilline verenäit olnud umbes poolteist milligrammi liitri kohta. See on kriminaalsete joovete korral suhteliselt tavapärane,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
7 aastat tagasi

Mati ju selle jota autopesija!

Tundmatu
7 aastat tagasi

Ega hukka mõistmiseks peagi tundma. Teod on need, mille järgi otsustama peab. Kui ikka ja jälle purjus peaga rooli ronitakse, siis on asi väga halb ja õigustada pole siin midagi. Need, kes teda tunnevad ja midagi ette pole võtnud, peaksid peeglisse vaatama. Tulge mõistusele, siis ei pea järelhüüdes “kõige parematele ja toredamatele” kaastunnet avaldama. Võimalikest ohvritest pole vist mõtet rääkida. Ega ennem aru ei saada, kui mõni lähedane joodiku pärast otsa või vigaseks saab.

Mati
7 aastat tagasi

Tead sina Toivo oled ise aastaid täispeaga ringi sõitnud. Aga teile kolmele eeskõnelejale,et olete raisad tavalised parastajad eestlased kes inimest võib olla ei tunnegi.

Toivo
7 aastat tagasi
Reply to  Mati

Tead “Mati”, antud härrat teavad ja tunnevad linnapildis paljud ja on ka eelnevalt püüdnud roolist eemaldada.

:)
7 aastat tagasi
Reply to  Mati

Härra Raisa-Mati, tunneme seda inimest – seepärast sõna võtamegi.

Toivo
7 aastat tagasi

Vana ju aastaid tringisena tiirutanud,ime,et nüüd alles kätte saadi. ?

Ott
7 aastat tagasi

joodik?
pigem ikka alkohoolik…

:)
7 aastat tagasi

Ärimees? Tavaline joodik