Läänemaa JK Haapsalu kaotas Pärnu JK Vaprusele

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

jalgpall2. Oliver Tsupsman

Hetk mängult. Foto: Oliver Tsupsman

Läänemaa JK Haapsalu kaotas võõrsil Pärnu JK Vaprusel 1:2.

Laupäeva õhtul kell 18 pandi lõputu vihmasaju käes pall Pärnu kunstmurustaadionil mängu Pärnu JK Vapruse ja Läänemaa JK Haapsalu vahel.

Pallivaldamise näol võttis ohjad varakult kätte kodumeeskond Vaprus. Tihti otsiti täpseid sööte Läänemaa kaitseliini taha, kuid enamus kordi olid jaol Läänemaa kaitsjad või väravavaht Hendrik Siht.

Läänemaa omalt poolt väga palju rünnakul vastu ei suutnud panna. Mängupilt paranes kui meeskond treenerite juhendamisel vastaseid kõrgemalt pressima asus. Vaheajale aga mindi 0-0 viigiseisul.

Ei saa märkimata jätta, et Läänemaad tabas avapoolaja lõpus ka kaks vigastust. Äärepoolkaitsja Leonid Bragin ja äärekaitsja Karmo Einmann olid mõlemad sunnitud vigastuste tõttu mängu pooleli jätma ning Läänemaa mõlemad oma kaks vahetust ära kasutama.

Teisel poolajal alustas Läänemaa kõrgema pressinguga, mis omakorda jättis ka rohkem ruumi Vaprusele, et otsida käike Läänemaa kaitseliini seljataha. See lüke parandas Läänemaa JK mängupilti ning sellest tulenevalt suudeti luua paar ohtlikku momenti Vapruse värava all.

Kohtumise avavärav sündis Martin Salfi meisterlikkusest. Noor ründaja sooritas karistusala nurgast meeter-kaks sisse poole määratud karistuslöögi perfektselt, saates palli üle müüri värava ristnurka – 0:1 Läänemaale.

Vastuseks väravale hakkas Vaprus ühe enam suruma ning kahel korral päästis läänlased imetõrjetega Hendrik Siht. Teisel pool tõrjus Vapruse puurilukk esindusmeeskonnas debüüdi teinud Dmitri Maksimovi pealelöögi. Lisaks tegi oma debüüdi vahetusest sekkunud 17-aastane Sten-Mark Alberg.

Vapruse viigivärav sündis karistuslöögist antud tsenderdusest, kus saadi vabalt peaga kaheksalt meetrilt löögile – 1:1.

Võiduvärav sündis kaks minutit enne kohumise lõppu nurgalöögist. Vapruse tsenderdus lendas otse Hendrik Sihile kätte, kuid märgade olude tõttu libises pall väravavahilt käest ning Vapruse mängijatel tekkis võimalus pall meetrilt sisse torgata – 2:1 ja südamevalu Läänemaale.

Kaotusest hoolimata ei tasu läänlastel pead norgu lasta. Koosseisust oli samuti puudu mitmeid põhimängijaid.

Läänemaa JK Haapsalu koosseis: Hendrik Siht, Kaarel Koel, Jako Kariste, Bert Rotberg, Karmo Einmann, Leonid Bragin, Kristo Enn, Talis Tamm, Artur Matto, Martin Salf ja Dmitri Maksimov. Vahetusest sekkusid Kris-Sten Toom ja Sten-Mark Alberg.

Läänemaa JK Haapsalu järgmine mäng toimub pühapäeval, 22. mail kell 15 Haapsalu linnastaadionil, kus võõrustatakse FC Zenit Tallinnat.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments