Haapsalu linnavalitsuse teated

Merilin

merilin.sellik@le.ee

Detailplaneeringu algatamise teade

Haapsalu linnavolikogu algatas 18.03.2016 otsusega nr 162 F. J. Wiedemanni tn 5/7, 11 detailplaneeringu Haapsalus.
Detailplaneeringu eesmärk on F. J. Wiedemanni tn 5/7 ja 11 kinnistute jagamine. Munitsipaalomanduses olevast F. J. Wiedemanni tn 11 krundist planeeritakse ühiskondlike hoonete maa krunt lasteraamatukogule, transpordimaa krunt juurdepääsude tagamiseks ümbritsevatele kinnistutele ja üks elamumaakrunt. Elamumaakrundile määratakse ehitusõigus väikesemahulise elamu ehitamiseks olemasolevate kuuride asemele. Eraomanduses olev F. J. Wiedemanni tn 5/7 elamumaakrunt jagatakse omanike ettepanekul kaheks omaette krundiks.
Planeeritava ala suurus on u 4000 m2.
Kehtiva üldplaneeringu alusel on planeeritava ala maakasutuse funktsioonideks pereelamute maa ja üldkasutatavate hoonete maa. Algatatud detailplaneering teeb ettepaneku muuta Haapsalu üldplaneeringut ja planeerida osa maast transpordimaaks, et võimaldada sissesõidud naaberkruntidele. Praegu kasutatakse sissesõiduks lasteraamatukogu õueala. Planeeringuga määratakse lasteraamatukogule omaette suletav krunt, kus asuvad laste mänguatraktsioonid, korraldatakse üritusi.
Kuna planeeringu algatamisega ei kavandata tegevust, mis oleks olulise keskkonnamõjuga KeHJS § 33 lg 1 p 3 mõistes, samuti ei sisalda detailplaneeritav tegevus KeHJS § 6 lg 2 toodud tegevusvaldkondi, mille puhul tuleb kaaluda keskkonnamõju strateegilise hindamise vajadust, otsustati mitte algatada detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilist hindamist.

Teade

Haapsalu linnavolikogu 18.03.2016 otsusega nr 163 tunnistati kehtetuks
Haapsalu linnavolikogu 26.05.2006 otsus nr 56 „Üldplaneeringut muutva detailplaneeringu algatamine (Kalmistu tn 1 ja 1a, Haapsalu)”.
Planeeringu koostamine ja menetlemine on peatunud, lähteülesanne on kaotanud kehtivuse. Üks planeeritavate kruntide omanik on vahetunud. Kruntide omanikud ei soovi planeeringu menetluse jätkamist. Planeeringu eesmärk oli tootmismaa planeerimine elamumaaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments