Kontsert-jumalateenistus tõi toomkiriku rahvast täis

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Iseseisvuspäev kirikus

Vabariigi aastapäeva kontsertjumalateenistusel lõi meeleolu Haapsalu kammerkood ja Läki laulule. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu toomkirik oli vabariigi 98. aastapäevale pühendatud kontsert-jumalateenistusel rahvast täis. 

Kontsertjumalateenistust sisse juhatades tuletas piiskop Tiit Salumäe meelde, et 25. korda võime taas jumalakojas vabariigi aastapäeva tähistada.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles tõi oma kõnes välja fakti, et Haapsalus elab viis inimest, kes on sündinud enne Eesti vabariigi väljakuulutamist. "Paralleeli inimese ja riigi vahele saab küll tõmmata, kuid kaugele.see ei vii. Kui inimese elu hääbub, siis riigiga see nii ei ole," sõnas ta. 

Sukles tuletas meelde, et kuigi meil on oma väikeses riigis hea olla, on maailmas on praegu ruhutud ajad – maailm muutub, keeb ja pulbitseb. "Minu suurim soov on, et maailmas saabuks rahu, sõjakolded kustuksid ja inimesed saaksid oma kodudesse tagasi pöörduda," ütles linnapea.  

Haapsalu põhikooli õpilane Johanna Liiv nimetas oma kõnes kolm märksõna, mida Eestis võiks rohkem olla – need on headus, märkamine ja positiivne suhtumine. "Meie riigi heaolu sõltub sellest kuidas tunnevad end siin inimesed," ütles ta. 

Naiskodukaitse asetas lilled Emaaltarile, et mälestada neid, kes vabaduse eest elu andnud.

Kontsertjumalateenistusel laulsid Haapsalu kammerkoor, Läki laulule ja tütarlastekoor Canzone Ulrika Graubergi ja Regina Triebstocki juhatusel. 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments