0

Peaminister andis üle teadus- ja kultuuripreemiad

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Taavi Rõivas. Ave tampere foto

Paminister täna preemiaid üle andmas. Ave Tampere foto

Peaminister Taavi Rõivas andis täna Teaduste Akadeemia saalis üle 2015. aasta riigi teaduspreemiad, F.J. Wiedemanni keeleauhinna ning spordi- ja kultuuripreemiad.

"Sel aastal tunnustame juba 25. korda inimesi, kelle töökus ja saavutused on eriti silma paistnud, inimesi, kelleta Eesti teaduspõld ja kultuurilugu oleksid oluliselt vaesemad," ütles Rõivas.

Peaministri sõnul on üks täisväärtuslik riik mõeldamatu ilma eheda loominguta, olgu looming kui selline leidnud väljenduse kaunite kunstide alal, teadus- ja arendustegevuses, keeleloomes või spordis. "On ju keele ja kultuuri säilitamine juba põhiseaduse preambulas defineeritu järgi meie rahvusriigi kesksemaid ülesandeid," sõnas Rõivas. "Hinge ja pühendumusega tehtavat tööd ka märgatakse."

Peaminister kinnitas, et ka valitsuse siht on suurendada märgatavalt panust teadus- ja arengutegevusse, sest just selles peitub meie majanduse edu ja jõukuse võti. "Peame investeerima teadmistesse ja inimestesse, et tagada võrdväärne järelkasv tänastele teaduspreemiate laureaatidele."

Riigi teaduspreemiad said Ülo Lepi, Raimund-Johannes Ubar, Urmas Nagel ja Toomas Rõõm, Tõnis Kanger, Maarja Kruusmaa, Sulev Kõks ja Külli Kingo, Martin Zobel, John Davison, Mari Moora ja Maarja Öpik, Arne Sellin, Tiina Randma-Liiv ja Tõnu-Andrus Tannberg.

Riigi Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinna laureaat on Uno Laur.

Riigi spordipreemiate laureaadid on Selma Multer, Erika Salumäe, Epp Mäe, Ahto Raska, Mart Seim, Alar Seim, Lauri Malsroos ja Üllar Põvvat.

Riigi kultuuripreemiate laureaadid on Jaan Kaplinski, Veljo Kaasik, Ülo Vilimaa, Andrei Ivanov, Marika Vaarik, Mikk Üleoja ja rahvusmeeskoor, Tanel Veenre ja Tõnu Kõrvits.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz