0

Teisipäeval on Haapsalus infoseminar noorte vaimsest tervisest

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

peaasi seminar

9. veebruaril toimus Tallinnas konverents „Noorte vaimne tervis: ennetamine, nõustamine, sekkumine – kuhu oleme jõudnud ja kuidas edasi?“ Foto: Peaasi.ee

Teisipäeval, 23. veebruaril kell 11-15 toimub Haapsalu Kultuurikeskuses MTÜ Peaasjad vaimse tervise teemaline maakondlik infoseminar.  

Seminari eesmärk on tutvustada Peaasi.ee portaali ning tegevusi, jagada häid praktikaid ja arutada üheskoos noorte vaimse tervise teemadel. “Seminarile on oodatud eelkõige need, kes töötavad noortega – õpetajad, noorsootöötajad, lastsekatisetöötajad, sotsiaaltöötajad, aga laiemalt kõik vaimse tervise temaatikast huvitatud, “ ütles MTÜ Peaasjad tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa.

Ajakava:
10.45 Kogunemine
11:00 Sissejuhatus ja tutvumine

11:30 Mis on vaimne tervis – häired ja müüdid

13:00 Paus

13:30 Stigma ja häbimärgistamine – kuidas noortega rääkida?

14:00 Vaimse tervise hoidmine: praktilised nipid ja nõuanded

15:00 Seminari lõpp

Seminare viivad läbi Peaasi.ee meeskonna eksperdid ja koolitajad: Umberto Dorus Geerts (koolitaja, sotsiaalpedagoog), Anna Haasma (kliiniline psühholoog ja e-nõustaja). Seminare rahastatakse Norra toetustest 2009-2014 Rahvatervise programmi raames.

MTÜ Peaasjad ühendab inimesi, kes hoolivad vaimsest tervisest. Peaasja tuumikusse kuulub vaimse tervise ja noorsootöö spetsialiste, konsultante ja kaasamõtlejaid erinevatest eluvaldkondadest.

1. juunil 2015 sai MTÜ Peaasjad Lasteombudsmani tunnustusauhinna „Lastega ja lastele“ vaimset tervist puudutava info ja abi kõigile Eesti lastele ja noortele läbi veebiportaali www.peaasi.ee kättesaadavamaks muutmise ning vaimse tervise probleemidega seotud häbimärgistamise vähendamisele suunatud ettevõtmiste eest.

Portaal www.peaasi.ee pakub nii üldist informatsiooni, veebipõhist nõustamist, kui ka vaimse tervise, selle hoidmise, probleemide ning nende leevandamise alaseid koolitusi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kodanik
Kodanik

Laupäev – 23.veebruar???????

wpDiscuz