Erkki Raasuke: Tallinna ja valitsuse konflikt takistab Eesti arengut

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

dav

LHV panga grupi nõukogu esimees Erkki Raasuke, kes juhib peaministri majanduskasvu töögruppi ütles Postimehele, et Tallinna ja valitsuse konflikt pärsib arengut.

„Me oleme üldjuhul pigem kehvad koostöötajad: välistame ja vaename üksteist. Niimoodi ei saa paremat elu ehitada, kui energia läheb üksteise elimineerimise, mitte ühisosa leidmise peale,” rääkis Raasuke.

Raasukese sõnul on kurb, et Eesti kõige suurema majandusüksuse ehk Tallinna ja istuva koalitsiooni vahel otsene konflikt on kestnud juba kümme aastat. „Kui palju arengut on jäänud selle pärast olemata, kui palju võimalusi kasutamata, kui palju asju ehitamata? See on üks elevantidest, mis on toas. See ei saa minna samamoodi järgmised kümme aastat edasi või kui läheb, siis ei ole meil põhjust majanduskasvust rääkida,” ütles Raasuke.

Raasuke ütles, et peame õppima Põhjamaadelt. „Kui vaatame iseseisvuse taastamise järgset aega, siis olime suured õppijad. See on nüüd teistpidi. Kui praegu räägime sellest, et IMF või OECD on midagi arvanud, siis kiputakse seda isegi pigem põlastama,” märkis Raasuke.

Raasukese sõnul on rahvusvahelistel organisatsioonidel palju häid teadmisi ja oskusi, mis on üle maailma kokku korjatud.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sorts
8 aastat tagasi

raha on linnades
inimesed maal
paneks nad kokku?

Suur vastasseis
8 aastat tagasi

Tavaliselt sellises vastasseisus võitjaid ei ole. Ühel regionaalminister Siim-Valmar Kiisleriga kohtumisel ütles ta otse, et miks peaks valitsus raha omavalitsustele juurde andma, sest siis saab ka ju Tallinn ja seda ei tohi mingil juhul juhtuda. Sellise suhtumisega me kuskile ei jõua…

Johannes
8 aastat tagasi

Täpselt nii ongi ja Eesti Vabariigi vindumine-mandumine ning noorte ja ajude väljavool jätkub.

Johannes
8 aastat tagasi

Ometi üks tark ja julge kodanik ütles Eesti riigi arengut pidurdava tõe välja. Kui sellele Eesti ühiskonda lõhestavale konfliktile lahendust ei leita, siis jääbki Eesti riigi majandusareng manduma, ei aita siin haldusreform ja suuremad omavalitsused, sest tõmbekeskuseks jäävad ikka ülemere Soome, Rootsi, Tallinn ja Tartu.

aleks
8 aastat tagasi

jah, ega reformierakond pole tõesti kunagi olnud Eesti arengu eest seisja.