Maanteeamet hakkab katsetama mobiilsete kiiruskaamerate süsteemi

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Haapsallu tulijad näevad nüüd oma sõidukiirust tabloolt. Foto: Arvo TarmulaMaanteeameti spetsialistid hakkavad veebruari algusest katsetama mobiilsete kiiruskaamerate süsteemi, et teha paari kuu jooksul selgeks, kas selle kasutusele võtmine on perspektiivikas ja mõistlik, kirjutab uudisteagentuur BNS.

„Testperiood peab näitama, kas mobiilsete kaamerate süsteemi loomine on perspektiivikas ja mõistlik ja kui see süsteem luua, siis kuidas täpselt seda teha,” ütles maanteeameti liikluskorralduse osakonna projektijuht Siim Vaikmaa.

Siseminister Hanno Pevkur ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et riik võtab juba sel aastal mobiilsed kiiruskaamerad kasutusele.

Vaikmaa sõnul võetakse testperioodiks statsionaarne kaamera, milline on praegustes teeäärsetes kaamerakappides, ja pannakse see mõõtma statiivile või autosse. „Statsionaarseid süsteeme on võimalik ka mobiilselt kasutada,” sõnas Vaikmaa. „Vaja on vaid mõningaid lisaseadmeid nagu kolmjalad, akud ja veel midagi. Aga mõõtesüsteem on sama.”

Vaikmaa sõnul eeldab mobiilsete kaamerate süsteemi alaliseks muutmine esmalt teadmist, kes seda tegema hakkab, kes korraldab, kes rahastab ja nii edasi. „Aga need on sellised küsimused, mida on praegu vara kommenteerida,” lausus Vaikmaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments