Raivo Õiglas: Noarootsi jäätee on nädala lõpuks avatud

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

IMG_7810Jäätee meister Raivo Õiglase täna hommikused mõõtmised kinnitasid, et jää autot veel ei kanna. Foto: Arvo Tarmula

Viimasel nädalal paukuvad külmakraadid annavad lootust, et Haapsalust Noarootsi ja tagasi saab õigepea sõita ka mööda jääteed.

Jäätee meister Raivo Õiglas sõnas, et jää on piisavalt paks, et kanda uisutajat, kuid autoga veel peale minna ei tohi. „Ööpäevaga kasvab jää kahe sentimeetri võrra,” lausus Õiglas. Ta lisas, et kui hoiab külma, siis on jäätee nädala lõpuks avatud.

Ega siin midagi viivitada ei ole, kui jää paksemaks muutub, avame kohe,” lubas Õiglas.

Tänavune jää on Õiglase hinnangul väga tihedalt kristalne ja sitke. „Vee temperatuur oli madal, viie-kuue kraadine stabiilne miinuskraad ja tuulevaikus kaanetas tagalahe kenasti ära,” rääkis Õiglas.

Ilmateenistuse selle nädala prognoos peaks jääteket soodustama, kuna terveks nädalaks ennustakse kümmnet või enamat külmakraadi.

Seda, kas tänavune talv lubab avada ka mõne jäätee Lääne-Eesti saarte vahel, Õiglas ennustada ei osanud. „Tavaliselt oleme saanud kaks nädalat pärast Noarootsi jäätee avamist avada ka Rohuküla-Vormsi jäätee, kuid tänavu on olukord teine,” ütles jäätee meister. Rohukülas on vesi veel lahti.

Jäätee avamiseks peab jää paksus igas punktis olema vähemalt 22 sentimeetrit. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vaata ja naera
8 aastat tagasi

Kui Palivere ei meeldi, siis koli tsivilisatsiooni või osta auto. Mõtetu koht ja nagu näha siis on seal ka mõtetud kodanikud

juss
8 aastat tagasi

paliveres elavad kummipead.

aitab sellest raudteest
8 aastat tagasi

Palivere kodanik on pilves! Paliveres elab 10 inimest ja neist 9 on autod.

elanik
8 aastat tagasi

kas sa oled purjus?

Palivere elanik
8 aastat tagasi

Selle jäätee peale kuluva raha võiks investeerida palivere raudteesse. Saarlased on ise süüdi, et seal elavad, miks minu maksuraha eest nende transporti doteeritakse?

Samurai
8 aastat tagasi

Kas ma olen süüdi, et sa Paliveres elad?