0

Detsembritormide kahjud kokku löödud – pea miljon eurot

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Arvo Tarmula

torm48Foto: Arvo Tarmula

Tormituuled on sel kuul palju pahandust teinud. Kindlustusseltsides on registreeritud 628 detsembri alguse perioodi tormikahju juhtumit kogumaksumusega ligi 910 000 eurot, teatas BNS.

Peamised 4.–7. detsembri tormide kahjud olid seotud katustega, piirdeaedadele ning autodele langenud puudega, teatas Eesti Kindlustusseltside Liit.

Swedbank P&C Insurance AS kahjukäsitluse osakonnajuhataja Rasmus Parve sõnul olid praktiliselt kõik kahjud seotud kodukindlustuse kahjudega, sõidukitega seotud kahjusid oli väga vähe. "Suuri kahjusid oli üksikuid, suurim kahju oli seotud maja katusega," rääkis Parve.

Seesam Insurance ASi varakindlustuse tootejuht Dagmar Gilden ütles, et oli nii tuule poolt lahti rebitud katuseservi kui ka hoonetele langenud puid. "Valdava osa kahjudest moodustasid siiski läbi konstruktsioonide tunginud veekahjud," ütles ta.

BTA Balticu Eesti filiaali kahjukäsitlusosakonna juhataja Natalja Veiler märkis, et ettevõttes on siiani suurim registreeritud kahjusumma 12 000 eurot ning see on seotud Kuressaares asuva tehase katusega.

ERGO Life Insurance SE Eesti filiaali kommunikatsioonijuht Annika Loigu sõnul on ettevõttes registreeritud detsembritormiga seotud sõidukite kahjudest suurim 22 400 eurot. "Kahju oli seotud Honda CR-V-ga, kus puu kukkus auto kapotile ning sõiduk taastamisele enam ei kuulunud. Hoonete osas oli suurim laohoone kahju, kus kahjustada sai katus ja ka osa kaubast. Täpne hüvitamisele kuuluv summa veel täpsustub," selgitas Loigu.

Salva Kindlustuse AS kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt ütles, et suurima tormi poolt põhjustatud kahjujuhtumi hinnanguline summa Salvas on orienteeruvalt 15 000 eurot. "Tartus linna pargis kukkus detsembritormiga puu hoonele," lisas ta.

2012. aasta jõuluperioodi tormide kahjud olid üle 1,5 miljoni euro ning jaanuaritorm 2005. aastal tõi kaasa ligi 50 miljoni euro suuruse kahju.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz