Lääne prefektuur jagas sellel nädalal ligi 2500 helkurit

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Helkurite-kontrollPimedal ajal võib helkur päästa elu. Foto: Arhiiv

Politsei pöörab sellel ja järgmistel nädalatel täiendavat tähelepanu kergliiklejate liiklusohutusele. Sel nädalal võtsid Lääne prefektuuri haldusalasse jäävate maakondade politseiametnikud ette kergliiklejate ohutuse.

Politseinikud kontrollisid jalakäijate helkuri kandmist kõikides maakondades ja eraldi fookuses olid koolide ümbrused. Helkurita jalakäijatele jagati kokku pea ligi 2500 helkurit ja lisaks sellele aidati rattatulede komplektiga rattureid, kellel vajalikud tuled puudusid.

Lääne prefekt Kaido Kõplase sõnul tingisid senisest mahukama kontrolli hiljutised traagilised liiklusõnnetused kergliiklejatega.

„Inimeste teadlikkus liikluses valitsevatest ohtudest ja sellest, kuidas neid ära hoida, on tõusnud. Sellest hoolimata teeb jätkuvalt muret see, et levinud on hoiak, justkui oleks helkur ja selle kandmine oluline seadusest tulenevalt. Lihtsustatult öeldes, et kui politsei kontrollib, siis tuleb helkurit kanda. Õnneks on järjest rohkem inimesi, kes mõistavad, et helkuri kandmine pimedal ajal on oluline ennekõike iseenda turvalisusest lähtuvalt," rääkis Kõplas.

Lääne prefekt pani inimestele südamele, et nad kannaksid hoolt selle eest, et kõik pere liikmed ja lähedased oleksid helkuriga varustatud ning kodudes oleks neid varutud piisav kogus, et ükski inimene ei peaks kodust väljuma ilma hädavajaliku helkurita. 

Lääne prefektuuri ametnike täiendav töö kergliiklejate nähtavuse suurendamiseks liikluses jätkub ka järgmistel nädalatel.

Sellel aastal on liikluses hukkunud kokku 63 inimest. Nende hulgas on jalakäijaid 21.
Alates 1. novembrist on üle Eesti liikluses hukkunud 10 jalakäijat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
maapiirkonnas
8 aastat tagasi

peab jalakäija liiklema pimedal autoteel, maa bussipeatustesse tuleks päikesepatareidel töötavad tänavavalgustus lambid üles seada.21 sajand aga elame nagu kiviajal, aga kuidas lapsevankriga maal üldse jala liigelda