0

Läänemaa suurmaaomanike edetabelis teisel kohal Einar Pärnpuu ja Rein Smitti firma

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kullamaa volikogu esimees Einar Pärnpuu.Reinu-Einari Osaühingu üks omanikest Einar Pärnpuu. Foto: arhiiv

Eesti eramaaomanike edetabeli eesotsas on mitu välismaise kapitaliga firmat, kellega visalt konkureerivad kodumaised ettevõtted. Läänemaal on suurim eramaaomanik Soome omanikega Tornator Eesti OÜ, teisel kohal on Kullamaa mehed, Reinu-Einari Osaühingu omanikud Einar Pärnpuu ja Rein Smitt, kirjutab Maaleht.

Ettevõttel on maad 2020 hektarit, eelmise aasta käive oli 1,129 miljonit eurot ja puhaskasum 0,018 miljonit eurot.

Peamiselt metsa kasvatamisele ja raieõiguste müügile keskendunud Tornator Eesti OÜ, mis on soomlaste Tornator Oyj tütarettevõte, on 15 maakonnast kümnes kolme suurema erametsaomaniku hulgas. Maad on neil kokku 4226 hektarit.

Loe pikemalt Maalehest.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz