Välisministeerium soovitab Prantsusmaale reisides äärmiselt ettevaatlik olla

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Pariisis on tugevdatud turvakontrolli, püstitatud palju teetõkkeid ning politseinikud ja sõjaväelased kontrollivad möödujate dokumente, vahendab ERR-i uudistportaal Eesti suursaadiku Prantsusmaal Alar Streimanni sõnu "Aktuaalse kaamera" erisaatele.

Ta märkis, et kuigi Prantsusmaal on välja kuulutatud erakorraline olukord ja piirikontroll on taastatud, ei ole riik siiski suletud. ”Siia saab reisida, aga tuleb arvestada täiendava ajakuluga ja kanda kaasas dokumente, mida võidakse küsida.”

Prantsusmaale reisimise ohuhinnangut välisministeerium ei muutnud, kuid ministeerium lisas oma kodulehele Prantsusmaa reisiinfosse järgmise teksti:

Reedel, 13. novembril toimusid Pariisis mitmed terrorirünnakud. Prantsusmaa on välja kuulutanud eriolukorra, kõikidel piiridel on kehtestatud tugevdatud kontroll. Tänavatel on samuti tugevdatud turvakontroll, võidakse kontrollida isikut tõendavaid dokumente. Pariisi lennujaam ja raudteejaam töötavad, aga ühistranspordi liinidel võib olla muudatusi või sulgemisi.

Laupäeval, 14. novembril on suletud kõik muuseumid, kontserdipaigad ning muud avalikud asutused. Välisministeerium soovitab Prantsusmaale reisides olla äärmiselt ettevaatlik ning järgida väga täpselt kohalike ametivõimude korraldusi. Välisministeerium soovitab Prantsusmaale reisides oma reis registreerida välisministeeriumi kodulehel või mobiilirakenduses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments