Siseminister Hanno Pevkur: Eesti tugevdab valvet piiridel

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Hanno Pevkur (2)Hanno Pevkur. Foto: Arvo Tarmula

Siseminister Hanno Pevkur kohtus täna Kaitsepolitsei peadirektori Arnold Sinisalu ning Politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheriga.

Lepiti kokku, et nii Eesti maismaa, vee kui õhupiiril tugevdatakse valvet. Samuti on juba praeguseks võetud täiendava kaitse alla Prantsuse suursaatkond.

"Terrorirünnak Pariisis mõjutab inimeste turvatunnet kindasti kogu Euroopas. Tugevdame nii lennujaamas, sadamas kui maismaa piiripunktides inimeste kontrolli, samuti oleme tihedas kontaktis oma partneritega, et olukorda üle-euroopaliselt monitoorida," täpsustas Pevkur.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaheri sõnul anname patrullidele täiendavat varustus, sealhulgas relvastust.
"Oleme kõrgendatud tähelepanu alla võtnud ka lähiajal toimuvad avalikud üritused," ütles Vaher. Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu ütles, et hommikust peale on ametil tihe suhtlus Euroopa partneritega ja kogutud maksimaalselt infot Pariisis toimunust.

"Mõistetavalt on Prantsusmaa kolleegidel praegu väga keeruline olukord ja lisainfot täieneb pidevalt. Hetkel ei ole ohutase Eestis muutunud, aga hoiame olukorral aktiivselt silma peal ja vajadusel reageerime kiiresti," sõnas Sinisalu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
8 aastat tagasi

Hea seegi. Aga kui vaadata uudiseid, kus tuhanded noored 20-30 aastased mehed Kreekas ja Itaalias külmalt üle piiri kütavad,on selge see EL on suur kolhoos. Ehk ere näide maffia ja osade poliitikute koostööst. Mille kinni maksavad EL i lambad. Ning nagu vene okupantidega,nii ka nüüd on tegelasi,kes selle pealt ei häbene pappi teenida. Edu,Taavi ja Koit!

millist
8 aastat tagasi

piiri silmas peetakse, kas seda võsapiiri