Leht: Pagulaste üürilimiit kasvab veelgi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kroonid-eurodFoto: Arhiiv

Pagulaste üüriraha kasvab tuleval aastal seoses toimetulekupiiri tõusuga 90 eurolt 130 eurole, kirjutab Eesti Ekspress.

Eesti Ekspress teatas eelmisel nädalal, et seadus lubab neljaliikmelisele pagulasperele üürida kuni 87ruutmeetrise korteri ja kulutada sellele kuni 2349 eurot kuus. Uuest aastast võiks riik sellise elamispinna üürimiseks kulutada juba 3393 eurot.

Eelnõu seletuskirjas öeldakse: „Kõik määrad on kehtestatud üksikisiku kulutuste maksimaalsete määradena, mille puhul on lähtutud Eesti keskmistest turuhindadest.“

Sotsiaalministeerium selgitas, et eluaseme määra kehtestamisel on arvesse võetud Eesti erinevate piirkondade üürihindu. Kindlas summas lepitakse kohaliku omavalitsusega kokku rahvusvahelise kaitse saaja vastuvõtmise halduslepingu sõlmimisel, lähtudes omavalitsuse üürihindadest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jenkem
8 aastat tagasi

tahaks ka, aga miks mulle ei anta? miks pean mina 600 euroga kuus hakkama saama 4 liikmelise perena? aga need ahvid saavad kohe riigikogulase palga, päris hästi!” ELAVAD PABULASED

Tont.
8 aastat tagasi

Eks paljud saavad alles nùùd aru,et hààletasid valesti. Tore,kui jàrgmisteks valimisteks mòistus koju tuleks. ?

nõus
8 aastat tagasi
Reply to  Tont.

ei saa e-hääletuse vastu saa.

kott
8 aastat tagasi

Ma olen oma Maakonna pagulane, kuna käin tööl teises Maakonnas. Palun ka üüri maksmist RIIGI poolt.

braavo
8 aastat tagasi

nüüd kuulumegi 5 rikkama riigi hulka.