Karilaid ei ütle, keda eelistab erakonna esimehena

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Jaanus KarilaidKeskerakonna Saare– ja Läänemaa piirkonna esimees Jaanus Karilaid. Foto: Arhiiv 

Keskerakonna Saare– ja Läänemaa piirkonna esimees Jaanus Karilaid ei ütle, keda eelistab erakonna esimehena, kuid ootab uuelt Keskerakonna esimehelt muutusi eelkõige suhetes Venemaaga ja raha suunamises.

Karilaiu sõnul kujundab piirkond eelistuse  9. novembriks. Enne seda peavad aga Keskerakonna esimeheks kandideerivad Edgar Savisaar ja Kadri Simson näitama üles kindlameelsust Karilaiu jaoks olulistel teemadel.

Karilaid rääkis, et piirkonnad ootavad, et esimees toetaks koostöölepingu tühistamist Venemaaga.  „See on kehtinud 11 aastat, kuid kasu pole sellest tuhkagi,” sõnas Karilaid.

Lisaks loodab Karilaid, et edaspidi suunataks rohkem raha piirkondadele Tallinnast väljas ja panustataks enam poliika uuringutesse.

Kolmas argument, mille Karilaid välja tõi oli kooseluseadus ja sellega seotud rakendussätted. „Ootame konkreetsust, kas see seadus tuleks rakendussätete vastuvõtmisega kehtima panna või hoopis tühistada,” nentis Karilaid.

Kooseluseadus võeti vastu mullu 9. oktoobril. Kadri Simson oli üks neljast Keskerakonna saadikust, kes hääletas seaduseelnõu poolt. Kümme Keskerakonna saadikut hääletasid vastu, neli puudus ja kaks ei andmud oma häält.

Keskerakonna kongress koguneb 29. novembril. Erakonna kongressil valitakse lisaks esimehele ka juhatuse, aukohtu esimehe ja revisjonikomisjoni liikmed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juhan
8 aastat tagasi

Jaanuse tundlik nina ootab tuult, et siis õiges suunas keerata, kas isa Edgari poole või õde Kadri poole???

mis
8 aastat tagasi

on poliika uurimused?

Valge Daam
8 aastat tagasi

Vene koostöölepingu “autor” ja allkirjastaja on/oli Ain Seppik!

Saib
8 aastat tagasi

Karilaid on kui suusataja libeda suusaga, nii kui hästi nood on määritud, seda kaugemale ta sõidab. Kui ta ütleks praegu välja oma arvamuse, võib juhtuda, et suusad saavad kinni määritud ja tuleb rajalt ära tulla.

post
8 aastat tagasi

Karilaid ütleb selgelt, et 9. novembril ütleb oma eelistuse.

libekeel
8 aastat tagasi

argpüks on see karilaid

õunte pealt
8 aastat tagasi
Reply to  libekeel

Mõnele tundub argpüks, teisele arukas inimene. Tark ei torma! Las Kadri ja Edgar näitavad oma meelsust. Toots ütles ka, et õunte pealt vaatab.

Rein Vatku
8 aastat tagasi

Eks ta ole ju väga riskantne asi, kui valesti ütled praegu, siis pärast on väikesest asjast jama. Jaanus on seni olnud alati Edgari pooldaja, nüüd on jällegi tõenäosus suur, et muutus tuleb. Kuid oma nahka peab alati hoidma ja parem vait olla.