Siseminister kutsub üles esitama kodanikupäeva aumärgi kandidaate

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Minister Hanno Pevkur 064Hanno Pevkur. Arhiiv

Siseminister Hanno Pevkur kutsub üles esitama kodanikupäeva aumärgi tunnustusele inimesi, kes on silma paistnud kodanikuaktiivsuse, vabatahtliku töö või panusega ühiskonnaellu. 

 „Juba 18. korda tunnustab siseministeerium kodanikupäeva aumärgiga neid inimesi, kes on end kodanikuna näidanud parimast küljest. Nad on oma kogukonnas või laiemalt ühiskonnas jätnud olulise jälje, edendades kodanikukasvatust, väärtustades kodanikuteadvust või tehes vabatahtlikku tööd oma kogukonnas,“ ütles Pevkur.

Kandidaate saavad siseministrile esitada nii üksikisikud kui ka organisatsioonid. Ettepanekud vaatab läbi siseministeeriumi juurde loodud komisjon, kellel on õigus välja anda 15 aumärki. Kandidaatide esitamise tähtaeg on 1. november.

Kodanikupäeva aumärgid annavad 26. novembril kodanikupäeva tunnustusüritusel üle peaminister Taavi Rõivas ja siseminister Hanno Pevkur. Kodanikupäev on pühendatud kõigile Eesti kodanikele ja kodanikuks pürgijatele. Sel päeval juhitakse tähelepanu kodanikutundele ning kodaniku õigustele ja kohustustele. Uued Eesti kodanikud saavad oma kodakondsustunnistused kätte kodanikupäevale pühendatult just novembri lõpus pidulikul tseremoonial Tartus, Narvas ja Tallinnas. Täiendavat informatsiooni kodanikupäeva ja kandidaatide esitamise kohta saab siseministeeriumi veebilehelt www.siseministeerium.ee/kodanikupaev.    

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jah
8 aastat tagasi

aumärgid ja teenetemärgid ja aunimetused on väga tore asi.

mjah
8 aastat tagasi

Tublisid kodanikke leidub muidugi.Kuidas aga korrupteerunud ühiskonnas elada ,korruptsioon oli ka Ukraina sõja põhjus.Valitsust ei usalda keegi ,kaitsepolitseil on varasem töö olnud tegemata.
Eesti kroon tuleb tagasi peagi,paar aastat veel.
Migrandid tulevad ja lähevad meilt edasi jõukamatesse riikidesse.Meie elatustaseme juures pole neil siin midagi teha lihtsalt.
Kodanikumedalit väärime me kõik,kes siin töötame ja vastu oleme pidanud.

juss
8 aastat tagasi
Reply to  mjah

Et nii ongi?
Eesti riigis esineb korruptsiooni, aga ei saa öelda, et kogu ühiskond on korrumpeerunud! Ukraina sõja põhjus on ikkagi Puutini ülbus ja soov maailmas tegija olla: taastada Vene impeeriumi piirid! Valitsust usaldab enamus ja Kapo teeb head tööd! Eesti krooni kohta ei oska midagi kosta. Migrante ma ei salli…. Elatustase sõltub enamuses ikka inimesest! Koolis oli õppida vaja! Õpetajad ikka ju ütlesid, et sa õpid enda jaoks, mitte õpetaja jaoks!