Valitsusse lähevad Jevgeni Ossinovski, Liisa Oviir ja Hannes Hanso

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Jevgeni Ossinovski. Foto: Arvo Tarmula

ossinovski. Foto: Arvo Tarmula

Koos Jevgeni Ossinovskiga (pildil) lähevad valitsusse Liisa Oviir ja Hannes Hanso. ARVO TARMULA

Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatus otsustas täna esitada tervise- ja tööministri kandidaadiks Jevgeni Ossinovski, ettevõtlusministri kandidaadiks Liisa Oviiri ja kaitseministri kandidaadiks Hannes Hanso.

Ossinovski sõnul soovib ta ministrina eriliselt keskenduda inimeste elujärge parandavatele muudatustele. "Tervise- ja tööministrina saan seista selle eest, et alampalga ja tulumaksuvaba miinimumi tõus viiakse ellu," ütles Ossinovski. Ta tahab üle vaadata riigi alkoholipoliitika ja rangema regulatsiooniga tagada, et õnnetussurmade arv ning joomisega seotud kuritegevus väheneks.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatus esitas ettevõtlusministriks Liisa Oviiri ja kaitseministriks Hannes Hanso.

Liisa Oviir on aastast 2008 töötanud juhtiva juristina Eesti Energias. Enne seda on ta töötanud juristina ASis Tallink Grupp.

Hannes Hanso on välis- ja julgeolekupoliitika ekspert ning see teeb temast väga hea kaitseministri kandidaadi," ütles Jevgeni Ossinovski.

Valitsusest lahkuvad Urve Palo, Sven Mikser ja Rannar Vassiljev.

"Soovin tänada Urve Palot, Sven Mikserit ja Rannar Vassiljevit põhjaliku ja hea töö eest, mida nad on teinud valitsuses," ütles Ossinovski.

Pärast uute ministrite ametisse kinnitamist asuvad Palo ja Mikser tööle riigikogus.Ossinovski ütles täna Aktuaalsele Kaamerale, et Mikser jääb tema meeskonna liikmeks ja asub riigikogu väliskomisjoni esimehe kohale.

Riigikogu sügissessiooni avaistung tuleb 14. septembril ja see on esimene korraline võimalus, et uued ministrid saaksid anda ametivande.

Liisa Oviir (38)

Liisa Oviir on aastast 2008 töötanud juhtiva juristina Eesti Energias. Enne seda on ta töötanud juristina ASis Tallink Grupp ning referendina Eesti Vabariigi suursaatkonnas Londonis.

2000-2004 oli ta Tallinna ja Harjumaa tööinspektsiooni töövaidluskomisjoni liige, alates aastast 2013 andnud koolitusi töösuhete ja sotsiaalse partnerluse teemadel. Ta on Eesti Naisliidu liige. Lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna.

Hannes Hanso (43)

Hannes Hanso on tänavu aprillist riigikogu väliskomisjoni esimees. Ta on ka Raadio Kuku saate "Välismääraja" saatejuht. Ta oli 2013-2015 Kuressaare linnapea. Enne seda on ta töötanud Rahvusvahelises kaitseuuringute keskuses, Euroopa Liidu diplomaatilises teenistuses Hiinas ja Mongoolias ning olnud kaitseministeeriumi rahvusvahelise koostöö osakonna nõunik.

Hansol on teadusmagistri kraad Londoni ülikooli Idamaade ja Aafrika uuringute koolis poliitika ja arenguõpetuse alal. Enne seda on ta lõpetanud Elingi, Hammershmithi ja Lääne-Londoni kolledži transpordikorralduse erialal ning õppinud hiina keelt Sichuani ülikoolis Hiinas.

Ta on abielus, tal on kaks poega ja kaks tütart.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments